Făgăduința pentru azi – 25 februarie

„«Toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare», zice Domnul; «căci le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.»” – Ieremia 31:34

În Olanda, duminica este interzisă comercializarea vinului şi a berii, însă patima omului a găsit un şiretlic: amestecurile sunt permise şi disponibile la halbă. Tot acolo sunt legale mai multe vicii decât în majoritatea țărilor planetei tocmai pentru că cineva a găsit o formulă „isteață” de a numi şi defini răul în feluri pozitive. Imoralitatea şi dependența sunt marfă pentru oamenii cu „mintea deschisă”.

Oricum am numi păcatele pe care le facem (slăbiciuni, ispite, obiceiuri rele, accidente etc.), ele tot păcate sunt şi tot ne afectează inima, gândurile şi relația cu Dumnezeu. Soluția nu este să minimalizăm prin denumire păcatul nostru, ci să îndrăznim să ne încredem mai mult în puterea de iertare a Mântuitorului nostru. Dacă ne încredem în forțele Lui, El va binecuvânta eforturile noastre şi chiar ne va inspira în ce fel putem obține biruință deplină. Singuri nu vom reuşi niciodată, oricât de multă voință am avea şi oricât ne-am strădui. Păcatul este o problemă pe care doar Dumnezeu o poate rezolva la rugămintea şi cu acordul nostru. Nu porni singur la luptă astăzi!

Provocare

Aminteşte-ți un păcat sau o slăbiciune pe care ai reuşit să o învingi. Mulțumeşte pentru acest lucru şi aşază pe lista de luptă ceva actual.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor