Articolul precedentVégezd a dolgodat!
  Articolul următorPăcatul originar

  Făgăduința pentru azi – 26 februarie

  „El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele lor.” – Mica 7:18,19

  S-a constatat că infidelitatea este de cele mai multe ori rezultatul jocului. 35% dintre cei care se folosesc de anunţurile matrimoniale sunt deja căsătoriţi, dar, din plictiseală sau curiozitate „nevinovată”, păşesc în lumea anunțurilor de acest gen. Mai întâi nu există nici cea mai mică intenție de a lua în serios ispita; apoi apare ideea că „totuşi ar fi posibil, însă nu-i pentru mine”, iar, în final, se ajunge la un compromis: „dacă fac asta fără să fiu prins, este OK”. Şi nu mai este decât un pas. Căderea se produce rareori dintr-odată. Ea vine treptat şi pe neobservate.

  După ce cădem în fața unei ispite sau a unei provocări, ne descurajăm şi tindem să abandonăm lupta. Avem impresia că şi Dumnezeu ne aruncă la coş, iar Satana ne convinge să nu mai îndrăznim să ne gândim la refacerea unei legături cu Dumnezeu. În realitate, nici nu se pune problema refacerii a ceva, pentru că Dumnezeu rămâne lângă noi şi aşteaptă să Îl privim ca pe un Tată îndurător, care vrea să ne ajute să ne ridicăm din cădere. El ne cunoaşte şi ştie cât de puternici sau de slabi suntem. Să nu ne lăsăm manipulați de cel rău, ci să venim la Dumnezeu orice ar fi.

  Provocare

  Aproape sigur te lupți acum cu ceva care te domină (internet, filme, băutură, alte dependențe minore). Hotărăşte-te asupra uneia dintre aceste dominante şi începe un program de eliminare.

  Făgăduința pentru azi - 26 februarie - 2020. Aproape sigur te lupți acum cu ceva care te domină (internet, filme, băutură, alte dependențe minore). Hotărăşte-te asupra uneia dintre aceste dominante şi începe un program de eliminare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...