Făgăduința pentru azi – 28 februarie

„Fiindcă oricine va căuta Numele Domnului va fi mântuit.” – Romani 10:13

Elefanţii au foarte multe capacităţi interesante. De exemplu: pot comunica între ei la distanţe de 18 kilometri şi poate chiar şi mai mult, prin infrasunete. Memoria lor, deşi considerată rudimentară, este recunoscută ca fiind foarte precisă. Elefanții sunt unele dintre mamiferele cu cel mai dezvoltat simț al orientării.

Dezorientarea este rezultatul unei decizii greşite luate la un moment dat. Din lipsa cunoştințelor sau din cauza insistenței pe o cale incertă, ajungem să rătăcim. Orientarea spirituală se dobândeşte prin conectarea la Cuvântul lui Dumnezeu şi la sfaturile pe care El le trimite prin influența asupra conştiinței noastre din partea Duhului Sfânt. Putem evita aşadar dezorientarea dacă ne menținem în mod conştient în legătură cu El. Rugăciunea zilnică şi studiul, precum şi momentele de contemplare a naturii ne vor ajuta să rămânem în legătură cu punctul nostru de orientare: Dumnezeu.

Provocare

Ştii să te orientezi cu busola sau cu ajutorul altor mijloace? Dacă nu, învață câte ceva. Dacă ştii, învață măcar un copil să se orienteze.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor