Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Făgăduința pentru azi – 28 februarie

  „Fiindcă oricine va căuta Numele Domnului va fi mântuit.” – Romani 10:13

  Elefanţii au foarte multe capacităţi interesante. De exemplu: pot comunica între ei la distanţe de 18 kilometri şi poate chiar şi mai mult, prin infrasunete. Memoria lor, deşi considerată rudimentară, este recunoscută ca fiind foarte precisă. Elefanții sunt unele dintre mamiferele cu cel mai dezvoltat simț al orientării.

  Dezorientarea este rezultatul unei decizii greşite luate la un moment dat. Din lipsa cunoştințelor sau din cauza insistenței pe o cale incertă, ajungem să rătăcim. Orientarea spirituală se dobândeşte prin conectarea la Cuvântul lui Dumnezeu şi la sfaturile pe care El le trimite prin influența asupra conştiinței noastre din partea Duhului Sfânt. Putem evita aşadar dezorientarea dacă ne menținem în mod conştient în legătură cu El. Rugăciunea zilnică şi studiul, precum şi momentele de contemplare a naturii ne vor ajuta să rămânem în legătură cu punctul nostru de orientare: Dumnezeu.

  Provocare

  Ştii să te orientezi cu busola sau cu ajutorul altor mijloace? Dacă nu, învață câte ceva. Dacă ştii, învață măcar un copil să se orienteze.

  Făgăduința pentru azi - 28 februarie - 2020. Ştii să te orientezi cu busola sau cu ajutorul altor mijloace? Dacă nu, învață câte ceva. Dacă ştii, învață măcar un copil să se orienteze.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...