Făgăduința pentru azi – 29 februarie

„Nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău.” – Isaia 41:10

„Dumnezeu te iubeşte şi este foarte răbdător cu tine, în ciuda multelor tale greşeli. Având în vedere afectuoasa şi milostiva iubire a lui Dumnezeu, exercitată în favoarea ta, n-ar trebui să fii mai amabil, mai tolerant, mai răbdător şi iertător?” – Ellen White

Motivul pentru care nu-i putem ierta pe cei care ne-au greşit este faptul că noi înşine nu ne simțim iertați pentru greşelile noastre. Se spune că nu le putem oferi altora ceva ce noi nu avem de fapt. Cum să iubim dacă noi nu simțim că avem iubire? Cum să le oferim altora iertare dacă noi nu am primit sau credem că nu am fost iertați? Soluția este să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să simțim şi să primim convingerea că El ne iubeşte şi că ne-a iertat. Dacă ne îndoim încă, să ne amintim de toate promisiunile Lui, în care ne asigură că păcatul mărturisit este iertat şi de faptul că El ne-a iubit chiar şi atunci când noi Îi eram vrăjmaşi. Trebuie să decidem că Îl credem pe cuvânt.

Provocare

Este cineva pe care îl simți apăsat de vinovăție sau care se simte neiubit? Vorbeşte-i despre iubirea lui Dumnezeu şi despre asigurarea iertării Lui.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor