Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Făgăduința pentru azi – 1 martie

  „El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat bolile noastre.” – Matei 8:17

  Iubirea este singura pasiune care se plăteşte cu o monedă fabricată de ea însăşi – jertfa.” – Octavian Paler

  Poate că cel mai nedrept lucru din lume este dragostea. Este deopotrivă şi cel mai greu lucru de înțeles. Este imposibil să pricepem în totalitate de ce şi cum ne iubeşte Dumnezeu; este foarte greu să evaluăm şi să măsurăm cumva dragostea unei mame. Modalitatea prin care judecăm iubirea este să măsurăm sacrificiile făcute de cel care iubeşte. Noi, oamenii, iubim condiționat, iubim parțial şi iubim temporar. Noi percepem costuri ca să iubim; oricât ne-am strădui, tot rămâne o parte din inima noastră ocupată cu sinele nostru şi deci nu putem iubi total. Chiar dacă am reuşi să iubim în mod total, noi suntem vremelnici, şi iubirea noastră se stinge odată cu anii noştri şi moare odată cu noi. Doar Dumnezeu iubeşte necondiționat; doar El poate iubi pe deplin şi veşnic. Nu am de făcut altceva decât să-L las să mă iubească şi azi ca întotdeauna.

  Provocare

  Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.

  Făgăduința pentru azi - 1 martie - 2020. Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...