Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Făgăduința pentru azi – 1 martie

  „El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat bolile noastre.” – Matei 8:17

  Iubirea este singura pasiune care se plăteşte cu o monedă fabricată de ea însăşi – jertfa.” – Octavian Paler

  Poate că cel mai nedrept lucru din lume este dragostea. Este deopotrivă şi cel mai greu lucru de înțeles. Este imposibil să pricepem în totalitate de ce şi cum ne iubeşte Dumnezeu; este foarte greu să evaluăm şi să măsurăm cumva dragostea unei mame. Modalitatea prin care judecăm iubirea este să măsurăm sacrificiile făcute de cel care iubeşte. Noi, oamenii, iubim condiționat, iubim parțial şi iubim temporar. Noi percepem costuri ca să iubim; oricât ne-am strădui, tot rămâne o parte din inima noastră ocupată cu sinele nostru şi deci nu putem iubi total. Chiar dacă am reuşi să iubim în mod total, noi suntem vremelnici, şi iubirea noastră se stinge odată cu anii noştri şi moare odată cu noi. Doar Dumnezeu iubeşte necondiționat; doar El poate iubi pe deplin şi veşnic. Nu am de făcut altceva decât să-L las să mă iubească şi azi ca întotdeauna.

  Provocare

  Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.

  Făgăduința pentru azi - 1 martie - 2020. Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...