Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Făgăduința pentru azi – 3 martie

  „Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit.” – Ioan 10:9

  Osul hioid, aflat deasupra laringelui, susţine muşchii limbii şi este singurul os din organism care nu atinge niciun alt os! Acesta este practic zăvorul „uşii” gurii omului. Împreună cu muşchii laringelui, acest os este foarte important în procesul de înghițire, dar şi în controlul respirației. Dacă muşchii de lângă acest os sunt imobilizați pentru mai multă vreme, şi laringele dobândeşte o paralizie parțială, persoana bolnavă va avea nevoie să fie hrănită prin sondă gastrică, altfel moare. Este interesant cum ceva atât de mic şi de neînsemnat are o importanță capitală. Ceea ce poate opri vorbirea, poate bloca şi alimentația şi, în unele cazuri, chiar respirația.

  În viața spirituală nu e nevoie de lucruri şi păcate spectaculoase, este suficient să se strecoare ceva minor, aproape invizibil, şi acel lucru să devină obicei, să se transforme în ceva greu de controlat. Poate fi o imagine, poate fi un ritm, poate să fie un gând sau o idee pe care o tot hrănim. Nimic nu este prea neînsemnat ca să nu mai veghem.

  Provocare

  Fă o listă cu trei lucruri minore care crezi că îți influențează zilnic deciziile şi comportamentul.

  Făgăduința pentru azi - 3 martie - 2020. Fă o listă cu trei lucruri minore care crezi că îți influențează zilnic deciziile şi comportamentul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...