Făgăduința pentru azi – 3 martie

„Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit.” – Ioan 10:9

Osul hioid, aflat deasupra laringelui, susţine muşchii limbii şi este singurul os din organism care nu atinge niciun alt os! Acesta este practic zăvorul „uşii” gurii omului. Împreună cu muşchii laringelui, acest os este foarte important în procesul de înghițire, dar şi în controlul respirației. Dacă muşchii de lângă acest os sunt imobilizați pentru mai multă vreme, şi laringele dobândeşte o paralizie parțială, persoana bolnavă va avea nevoie să fie hrănită prin sondă gastrică, altfel moare. Este interesant cum ceva atât de mic şi de neînsemnat are o importanță capitală. Ceea ce poate opri vorbirea, poate bloca şi alimentația şi, în unele cazuri, chiar respirația.

În viața spirituală nu e nevoie de lucruri şi păcate spectaculoase, este suficient să se strecoare ceva minor, aproape invizibil, şi acel lucru să devină obicei, să se transforme în ceva greu de controlat. Poate fi o imagine, poate fi un ritm, poate să fie un gând sau o idee pe care o tot hrănim. Nimic nu este prea neînsemnat ca să nu mai veghem.

Provocare

Fă o listă cu trei lucruri minore care crezi că îți influențează zilnic deciziile şi comportamentul.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor