Articolul precedentDumnezeu este dragoste
  Articolul următorUnde este fratele tău, Abel?

  Făgăduința pentru azi – 4 martie

  „Să se lase cel rău de calea lui (…) să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând.” – Isaia 55:7

  Dacă mergi pe munte sau în drumeţie, este important să ocoleşti zonele mlăştinoase deoarece ghetele tale se pot umezi. Dacă totuşi s-a întâmplat, pot fi uscate mai repede şi mai uşor prin umplerea lor cu hârtie de ziar sau hârtie igienică. Astfel umplute, vor fi aşezate lângă foc, dar nu foarte aproape. Procesul de uscare va decurge mai repede şi, în acest fel, încălțămintea nu se va deforma, ci va elimina doar umiditatea.

  Fără să realizăm pericolul, ne lăsăm atraşi în diferite situații şi complicații. Este foarte uşor să ne murdărim gândurile şi sentimentele. Ajunge un singur cuvânt, o singură imagine sau o secvență şi ne-am infestat. Este ca şi cum am trecut deja prin noroi şi ieşim murdari. După fiecare experiență negativă, ceva parcă se deformează în caracterul nostru, chiar dacă eliminăm ceea ce ne-a dăunat. Singura rezolvare autentică este refacerea imaginii lui Dumnezeu în inima noastră. Dar acest lucru nu este posibil prin eforturile noastre de curățire sau de recuperare. Este nevoie ca El să reumple ființa noastră cu voia şi chipul Lui. Roagă-te să facă acest lucru şi azi.

  Provocare

  Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.

  Făgăduința pentru azi - 4 martie - 2020. Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...