Articolul precedentDumnezeu este dragoste
  Articolul următorUnde este fratele tău, Abel?

  Făgăduința pentru azi – 4 martie

  „Să se lase cel rău de calea lui (…) să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând.” – Isaia 55:7

  Dacă mergi pe munte sau în drumeţie, este important să ocoleşti zonele mlăştinoase deoarece ghetele tale se pot umezi. Dacă totuşi s-a întâmplat, pot fi uscate mai repede şi mai uşor prin umplerea lor cu hârtie de ziar sau hârtie igienică. Astfel umplute, vor fi aşezate lângă foc, dar nu foarte aproape. Procesul de uscare va decurge mai repede şi, în acest fel, încălțămintea nu se va deforma, ci va elimina doar umiditatea.

  Fără să realizăm pericolul, ne lăsăm atraşi în diferite situații şi complicații. Este foarte uşor să ne murdărim gândurile şi sentimentele. Ajunge un singur cuvânt, o singură imagine sau o secvență şi ne-am infestat. Este ca şi cum am trecut deja prin noroi şi ieşim murdari. După fiecare experiență negativă, ceva parcă se deformează în caracterul nostru, chiar dacă eliminăm ceea ce ne-a dăunat. Singura rezolvare autentică este refacerea imaginii lui Dumnezeu în inima noastră. Dar acest lucru nu este posibil prin eforturile noastre de curățire sau de recuperare. Este nevoie ca El să reumple ființa noastră cu voia şi chipul Lui. Roagă-te să facă acest lucru şi azi.

  Provocare

  Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.

  Făgăduința pentru azi - 4 martie - 2020. Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...