Articolul precedentEgyed és igyad Krisztust
  Articolul următorNoe a găsit har

  Făgăduința pentru azi – 6 martie

  „Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută.” – Plângerile 3:25

  În general, căştile audio întrerup contactul deplin al purtătorului cu realitatea. Afectează chiar şi echilibrul. Purtarea unei căşti audio timp de o oră face să crească numărul de bacterii din ureche cu 700%, obturând aerisirea cavității urechii. Dar bacteriile nu sunt singura şi cea mai mare problemă, ci izolarea de ceea ce se petrece în apropiere. Această izolare poate cauza apariția unui pericol fără să fii conştient. E posibil să nu auzi strigătul de ajutor sau de prevenție al celorlalți. Purtarea căştilor este interzisă cu desăvârşire în anumite situații.

  În general, noi credem că este nevoie de căutări intense şi de cercetări complicate pentru a-L găsi pe Dumnezeu. De fapt, Cel care caută este El, şi nu noi. Chiar atunci când noi avem impresia că Îl căutăm, El vine în întâmpinarea noastră, Se lasă găsit de noi. Este mereu lângă noi. Trebuie doar să deschidem ochii. Dacă nu Îl putem vedea cu inima noastră, Îl putem ruga pe Dumnezeu să ne deschidă ochii. Nu căuta astăzi prea departe, El este chiar lângă tine.

  Provocare

  Şi tu ai cel puțin un set de căşti. Verifică şi, dacă nu sunt de calitate, alege să cumperi unele care permit şi legătura cu mediul înconjurător.

  Făgăduința pentru azi - 6 martie - 2020. Şi tu ai cel puțin un set de căşti. Verifică şi, dacă nu sunt de calitate, alege să cumperi unele care permit şi legătura cu mediul înconjurător.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...