Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Făgăduința pentru azi – 7 martie

  „Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu.” – Apocalipsa 21:7

  Viaţa creştinului este o bătălie şi o alergare. Dar lupta nu poate fi câştigată de puterea omenească. Câmpul de bătaie este inima omenească. Numai Dumnezeu poate să ne dea această biruinţă.” – Ellen White

  Lupta spirituală este una de durată şi cu multe aspecte complexe. Biruința poate fi în aspecte punctuale sau în ansamblul vieții de creştin. Pentru că Satana, duşmanul disperat al sufletelor, este încă prezent şi extrem de activ, nimeni nu poate depune armele atenției, ale rugăciunii şi ale Cuvântului. Cel rău ar prefera ca noi să ne credem deja biruitori şi să ne reducem atenția de la capcanele întinse de el şi îngerii lui. Cu cât ne convinge mai mult că lupta s-a redus şi că, de fapt, nu mai este interesat de acest război, cu atât el va ataca mai surprinzător şi mai fără milă. Singurul adăpost al nostru este prezența lui Dumnezeu. Îngerii trimişi de El să ne păzească sunt garanția oricărei biruințe, nu priceperea şi nici măcar concentrarea noastră. În fond, ceea ce noi avem de făcut este să nu părăsim sfera de influență a Duhului lui Dumnezeu.

  Provocare

  Identifică şi notează trei căi prin care ai simțit că Satana te atacă de obicei. Roagă-te special pentru a învinge acele şiretlicuri.

  Făgăduința pentru azi - 7 martie - 2020. Identifică şi notează trei căi prin care ai simțit că Satana te atacă de obicei. Roagă-te special pentru a învinge acele şiretlicuri.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...