Făgăduința pentru azi – 7 martie

„Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu.” – Apocalipsa 21:7

Viaţa creştinului este o bătălie şi o alergare. Dar lupta nu poate fi câştigată de puterea omenească. Câmpul de bătaie este inima omenească. Numai Dumnezeu poate să ne dea această biruinţă.” – Ellen White

Lupta spirituală este una de durată şi cu multe aspecte complexe. Biruința poate fi în aspecte punctuale sau în ansamblul vieții de creştin. Pentru că Satana, duşmanul disperat al sufletelor, este încă prezent şi extrem de activ, nimeni nu poate depune armele atenției, ale rugăciunii şi ale Cuvântului. Cel rău ar prefera ca noi să ne credem deja biruitori şi să ne reducem atenția de la capcanele întinse de el şi îngerii lui. Cu cât ne convinge mai mult că lupta s-a redus şi că, de fapt, nu mai este interesat de acest război, cu atât el va ataca mai surprinzător şi mai fără milă. Singurul adăpost al nostru este prezența lui Dumnezeu. Îngerii trimişi de El să ne păzească sunt garanția oricărei biruințe, nu priceperea şi nici măcar concentrarea noastră. În fond, ceea ce noi avem de făcut este să nu părăsim sfera de influență a Duhului lui Dumnezeu.

Provocare

Identifică şi notează trei căi prin care ai simțit că Satana te atacă de obicei. Roagă-te special pentru a învinge acele şiretlicuri.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor