Articolul precedentAz Úr megjeleníti magát
  Articolul următorCum a devenit Lucifer Satana

  Făgăduința pentru azi – 8 martie

  „Bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El şi îndurarea Lui, (…) pentru cei ce păzesc legământul Lui.” – Psalmii 103:17

  Capacitatea de perpetuare şi refacere a unor organisme vii este uimitoare. Un singur zigot conţine toată informaţia genetică necesară pentru crearea unui nou organism. Organismul uman se înnoieşte de multe ori în timpul vieții sale şi, din timp în timp, celulele mor, fiind înlocuite de altele noi. În mod sigur celulele din care era constituit corpul nostru la naştere nu se vor mai regăsi la sfârşitul vieții noastre. Deci, în cel mai profund sens, omul este foarte trecător.

  S-ar spune că noi moştenim gena răului de la părinții şi înaintaşii noştri. Dar apare o întrebare: De ce nu ar fi tot atât de puternică şi moştenirea pozitivă de la înaintaşi? Realitatea este că cele mai multe caracteristici rele şi obiceiuri dăunătoare sunt rodul cultivării personale, sunt rezultatul preocupărilor pe termen mai lung, al cercetărilor noastre şi chiar al micilor pasiuni hrănite constant. Nu putem scuza căderile noastre prin argumentul moştenirii. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să colaborăm cu Dumnezeu la clădirea caracterului nostru. Nimic din ce facem nu este fără efect şi fără semnificație. Aşa că atenție la orice lucru, cât de mic.

  Provocare

  Plantează astăzi un pom sau o floare. Urmăreşte dezvoltarea plantei pentru mai mult timp.

  Făgăduința pentru azi - 8 martie - 2020. Plantează astăzi un pom sau o floare. Urmăreşte dezvoltarea plantei pentru mai mult timp.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...