Făgăduința pentru azi – 9 martie

  „Domnul a abătut de la tine pedepsele tale (…) nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire!” – Ţefania 3:15

  Căpşunile nu sunt numai extraordinar de bune, ci şi folositoare. Pentru a îndepărta tartrul de pe dinţi, se storc nişte căpşuni, iar picăturile vor fi la rândul lor aplicate pe peria de dinţi. Se spală foarte bine dinţii, iar după câteva şedinţe se vor vedea „minunile”.

  Ceva ce pare a fi bun doar în dulceață sau compot devine foarte folositor dacă ştii câte ceva despre proprietățile sale ascunse.

  Cât de mult ar fi dispuşi oamenii să plătească pentru o soluție care să curețe petele de pe haine, de pe mobilă şi, mai ales, de pe reputație? Numele noastre sunt foarte uşor de întinat. Orice eşec sau păcat lasă urme importante în adâncul ființei noastre. O pată rămasă în urma unei greşeli aduce cu sine şi sentimentul că nimic şi nimeni nu va putea să o mai şteargă vreodată. În ciuda tuturor încercărilor, soluția miraculoasă nu există decât în domeniul obiectelor neînsuflețite. Când vorbim despre sufletul nostru, singura soluție eficientă este sângele Mântuitorului. Vino astăzi la izvorul de ispăşire de la cruce.

  Provocare

  Ia o carte de experimente ştiințifice şi testează o soluție de curățare sau încearcă restaurarea unor obiecte mai vechi.

  Făgăduința pentru azi - 9 martie - 2020. Ia o carte de experimente ştiințifice şi testează o soluție de curățare sau încearcă restaurarea unor obiecte mai vechi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...