Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  Făgăduința pentru azi – 13 martie

  „Pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belşug de răscumpărare!” – Psalmii 130:7

  Când se simte ameninţat de vreun duşman, ornitorincul, mamifer ce trăieşte în Australia, se scufundă rapid în apă, unde poate rămâne nemişcat peste 10 minute, fără să respire. Când presupune că pericolul a trecut, îşi face apariția la suprafața apei. Nu întotdeauna însă vânătorul părăseşte zona, şi uneori ornitorincul sfârşeşte prin a fi victimă din cauza capacității lui limitate de a rămâne scufundat, ascuns de privirea duşmanului.

  Pentru puțină vreme ne putem ascunde în spatele aparențelor sau al unor conjuncturi favorabile, dar, pe termen lung, trebuie să ne confruntăm cu situațiile vieții, cu examenele şi uneori chiar cu consecințele faptelor noastre. Avem momente când ne ascundem în spatele unor oameni puternici, alteori ne punem speranța în noroc sau întâmplare. Cert este că, la urma urmei, ne trezim tot vulnerabili şi descoperiți în fața atacului vrăjmaş. Cel înțelept ştie că doar la umbra Atotputernicului Tată suntem în siguranță; singurul adăpost real este în palma Lui.

  Provocare

  Fă un scurt inventar al lucrurilor în care te-ai încrezut, dar s-au dovedit a fi un adăpost şubred. Pentru fiecare notează un mod de a te încrede în Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 13 martie - 2020. Fă un scurt inventar al lucrurilor în care te-ai încrezut, dar s-au dovedit a fi un adăpost şubred. Pentru fiecare notează un mod de a te încrede în Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...