Articolul precedentJézus szolgálata
  Articolul următorSe poate vorbi cu morții?

  Făgăduința pentru azi – 14 martie

  „Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!” – Psalmii 31:24

  Un cuvânt de îmbărbătare, un gest de bunăvoinţă vor ajuta foarte mult la uşurarea poverilor care apasă greu asupra umerilor obosiţi. În slujirea neegoistă se află adevărata fericire. Şi fiecare cuvânt şi fiecare faptă a unei astfel de slujiri sunt înscrise în cărţile cerului ca fiind pentru Hristos.” – Ellen White

  De cele mai multe ori, simțim nevoia de susținere şi încurajare din partea celorlalți. Am vrea să fim în atenția semenilor sau măcar a prietenilor apropiați, astfel încât să ne bazăm pe cineva de încredere. De puține ori însă ne gândim că poate am fi mult mai uşor de motivat dacă am fi noi cei care îi sprijină pe alții, dacă am fi noi cei atenți la apăsările şi nevoile celor din preajma noastră. În puținele ocazii când depăşim comoditatea şi avem grijă de altcineva, am constatat în mod sigur că o energie pozitivă şi un tonus bun se instalează în ființa noastră. Cu alte cuvinte, atunci când nu ne limităm la a fi consumatori de empatie, ci oferim altora atenția noastră, beneficiile sunt foarte importante chiar pentru noi.

  Provocare

  Încearcă astăzi să iei inițiativa în a fi atent cu cei de la care de obicei aştepți sprijin şi încurajări. Vezi ce se întâmplă!

  Făgăduința pentru azi - 14 martie - 2020. Încearcă astăzi să iei inițiativa în a fi atent cu cei de la care de obicei aştepți sprijin şi încurajări. Vezi ce se întâmplă!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...