Făgăduința pentru azi – 16 martie

„Lăudaţi pe Domnul, căci este bun. (…) Aşa să zică cei răscumpăraţi de Domnul, pe care i-a izbăvit El din mâna vrăjmaşului.” – Psalmii 107:1,2

Singura pasăre din lume care cântă şi în timpul zborului este ciocârlia. În zborurile ei aproape verticale, te încântă cu trilurile asemănătoare unei soprane de coloratură. În mod normal, zborul îi consumă toată energia unei păsări, dar ciocârlia, chiar şi atunci când urcă, este în stare să cânte.

Trăirea unei vieți de creştin este ceva ce nu vine la întâmplare; de la sine cresc doar buruienile, în rest, tot ce e bun trebuie cultivat, protejat şi dezvoltat în mod constant. A zâmbi în timp ce faci eforturi sau a fi amabil în timp ce slujeşti cu umilință este destul de greu şi necesită multă veghere, dar şi antrenament. De obicei, reuşim să fim creştini buni la biserică, o zi pe săptămână, însă chiar în fiecare zi ni se pare exagerat, chiar imposibil. Cu toate acestea, în aceasta stă testul credincioşiei, în trăirea de zi cu zi a unei vieți asortate cu numele de creştin şi cu imaginea lui Dumnezeu, pe care o reprezentăm. Deşi e greu, este posibil cu ajutorul Lui.

Provocare

Fixează alarma telefonului tău la două ore diferite astăzi şi aminteşte-ți în acest fel că trebuie să zâmbeşti şi să fii amabil.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video