Făgăduința pentru azi – 16 martie

  „Lăudaţi pe Domnul, căci este bun. (…) Aşa să zică cei răscumpăraţi de Domnul, pe care i-a izbăvit El din mâna vrăjmaşului.” – Psalmii 107:1,2

  Singura pasăre din lume care cântă şi în timpul zborului este ciocârlia. În zborurile ei aproape verticale, te încântă cu trilurile asemănătoare unei soprane de coloratură. În mod normal, zborul îi consumă toată energia unei păsări, dar ciocârlia, chiar şi atunci când urcă, este în stare să cânte.

  Trăirea unei vieți de creştin este ceva ce nu vine la întâmplare; de la sine cresc doar buruienile, în rest, tot ce e bun trebuie cultivat, protejat şi dezvoltat în mod constant. A zâmbi în timp ce faci eforturi sau a fi amabil în timp ce slujeşti cu umilință este destul de greu şi necesită multă veghere, dar şi antrenament. De obicei, reuşim să fim creştini buni la biserică, o zi pe săptămână, însă chiar în fiecare zi ni se pare exagerat, chiar imposibil. Cu toate acestea, în aceasta stă testul credincioşiei, în trăirea de zi cu zi a unei vieți asortate cu numele de creştin şi cu imaginea lui Dumnezeu, pe care o reprezentăm. Deşi e greu, este posibil cu ajutorul Lui.

  Provocare

  Fixează alarma telefonului tău la două ore diferite astăzi şi aminteşte-ți în acest fel că trebuie să zâmbeşti şi să fii amabil.

  Făgăduința pentru azi - 16 martie - 2020. Fixează alarma telefonului tău la două ore diferite astăzi şi aminteşte-ți în acest fel că trebuie să zâmbeşti şi să fii amabil.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...