Articolul precedentTereld a gondolatod a menny felé!
  Articolul următorProcesul ispitirii

  Făgăduința pentru azi – 17 martie

  „Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:21

  După ce îşi prinde prada, tigrul începe să o consume pornind de la extremitatea posterioară. Spre deosebire de alte feline carnivore, tigrul consumă şi hoituri. În cazul altor animale feroce, este foarte important ca ele să ucidă ori să contribuie la doborârea victimei lor. Dar, pentru această felină, nu are importanță cine i-a ucis victima. Nu are importanță nici măcar timpul care a trecut de când a murit victima pe care o devorează.

  Cea mai mare dorință a lui Satana este să distrugă ceea ce a creat Dumnezeu şi mai ales pe cel care este coroana creației: omul. În războiul lui, duşmanul începe să atace ființa omenească de la nivelul gândurilor, al sentimentelor; el atacă la nivelul deciziilor şi al concepțiilor, apoi face rău trupului. Scopul său este să determine mai întâi depărtarea omului de Dumnezeu, apoi să-l distrugă complet. Din fericire, protecția lui Dumnezeu poate fi permanentă dacă noi ne dorim acest lucru. Estesuficient să Îi spunem când ne rugăm că Îl alegem ca prieten, ocrotitor şi Domn. El ne va păzi nu doar trupul, ci şi gândurile, şi inima în fața oricărui atac.

  Provocare

  Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.

  Făgăduința pentru azi - 17 martie - 2020. Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...