Făgăduința pentru azi – 19 martie

„Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică?” – Psalmii 27:1

Este nevoie de o minte inteligentă pentru a înţelege că există lucruri pe care nu le poţi înţelege cu mintea.” – Autor necunoscut

Unul dintre lucrurile cel mai greu de acceptat de către om este faptul că există limite, limite ale resurselor noastre, dar şi ale capacității de a înțelege tot ce se întâmplă. Nu putem pricepe decât în mică măsură experiențele prin care trecem şi complexitatea ființei noastre. Deşi ne vedem neputincioşi, orgoliul ne face să recunoaştem cu greu că unele sfere ne depăşesc şi că nici aspectele cu privire la noi nu ne sunt pe înțeles, cu atât mai puțin ceea ce se referă la ceilalți sau la acțiunile divine. Dacă nu recunoaştem că suntem limitați, vom suferi pentru că realitatea ne va convinge foarte uşor. Mai înțelept este să acceptăm dependența noastră de călăuzirea Duhului lui Dumnezeu şi chiar să cerem la începutul fiecărei zile discernământ şi înțelepciune.

Provocare

Alege un domeniu pe care nu îl înțelegi deloc şi caută informații de bază despre acel domeniu. Nu fi prea dezamăgit dacă vei constata că este foarte dificil, asimilează măcar câteva informații.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor