Articolul precedentAz Úr kész áldani
  Articolul următorIazul de foc și pucioasă

  Făgăduința pentru azi – 20 martie

  „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite.” – Isaia 32:18

  Când este ameninţat, peştele-balon se umflă foarte, foarte mult. Adversarii sunt speriaţi de acest lucru şi se îndepărtează imediat, crezând că au de-a face cu cineva mult mai puternic. Dimensiunile apărute pe neaşteptate induc în posibilii atacatori sentimentul de frică şi îi îndepărtează. După scurt timp, emoția peştelui se reduce şi el revine la dimensiunile lui reale. Aceasta este arma cu care l-a dotat Creatorul. Teama îl transformă într-un uriaş.

  Uneori o numim fobie, alteori îi spunem alergie şi, în mai puține ocazii, frică. Orice termen am folosi, este vorba în esență de acelaşi sentiment. Când simțim o stare de nesiguranță şi disconfort, intrăm în sistemul defensiv şi ne comportăm de cele mai multe ori ciudat. Când ceva ne intimidează ori ne amenință, simțim nevoia să impresionăm şi supralicităm realizările sau exagerăm unele calități în mod nejustificat. Adevărul este că, deşi îi putem impresiona pe semenii noştri, nu putem face acelaşi lucru cu Dumnezeu; El ne cunoaşte cel mai bine, deci ar trebui să ne comportăm natural şi să venim cu inima sinceră înaintea Lui. Nu face eforturi astăzi să Îl impresionezi pe Dumnezeu, fii sincer în fața Lui.

  Provocare

  Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.

  Făgăduința pentru azi - 20 martie - 2020. Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...