Făgăduința pentru azi – 20 martie

„Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite.” – Isaia 32:18

Când este ameninţat, peştele-balon se umflă foarte, foarte mult. Adversarii sunt speriaţi de acest lucru şi se îndepărtează imediat, crezând că au de-a face cu cineva mult mai puternic. Dimensiunile apărute pe neaşteptate induc în posibilii atacatori sentimentul de frică şi îi îndepărtează. După scurt timp, emoția peştelui se reduce şi el revine la dimensiunile lui reale. Aceasta este arma cu care l-a dotat Creatorul. Teama îl transformă într-un uriaş.

Uneori o numim fobie, alteori îi spunem alergie şi, în mai puține ocazii, frică. Orice termen am folosi, este vorba în esență de acelaşi sentiment. Când simțim o stare de nesiguranță şi disconfort, intrăm în sistemul defensiv şi ne comportăm de cele mai multe ori ciudat. Când ceva ne intimidează ori ne amenință, simțim nevoia să impresionăm şi supralicităm realizările sau exagerăm unele calități în mod nejustificat. Adevărul este că, deşi îi putem impresiona pe semenii noştri, nu putem face acelaşi lucru cu Dumnezeu; El ne cunoaşte cel mai bine, deci ar trebui să ne comportăm natural şi să venim cu inima sinceră înaintea Lui. Nu face eforturi astăzi să Îl impresionezi pe Dumnezeu, fii sincer în fața Lui.

Provocare

Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor