Articolul precedentAz Úr kész áldani
  Articolul următorIazul de foc și pucioasă

  Făgăduința pentru azi – 20 martie

  „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite.” – Isaia 32:18

  Când este ameninţat, peştele-balon se umflă foarte, foarte mult. Adversarii sunt speriaţi de acest lucru şi se îndepărtează imediat, crezând că au de-a face cu cineva mult mai puternic. Dimensiunile apărute pe neaşteptate induc în posibilii atacatori sentimentul de frică şi îi îndepărtează. După scurt timp, emoția peştelui se reduce şi el revine la dimensiunile lui reale. Aceasta este arma cu care l-a dotat Creatorul. Teama îl transformă într-un uriaş.

  Uneori o numim fobie, alteori îi spunem alergie şi, în mai puține ocazii, frică. Orice termen am folosi, este vorba în esență de acelaşi sentiment. Când simțim o stare de nesiguranță şi disconfort, intrăm în sistemul defensiv şi ne comportăm de cele mai multe ori ciudat. Când ceva ne intimidează ori ne amenință, simțim nevoia să impresionăm şi supralicităm realizările sau exagerăm unele calități în mod nejustificat. Adevărul este că, deşi îi putem impresiona pe semenii noştri, nu putem face acelaşi lucru cu Dumnezeu; El ne cunoaşte cel mai bine, deci ar trebui să ne comportăm natural şi să venim cu inima sinceră înaintea Lui. Nu face eforturi astăzi să Îl impresionezi pe Dumnezeu, fii sincer în fața Lui.

  Provocare

  Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.

  Făgăduința pentru azi - 20 martie - 2020. Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...