Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Făgăduința pentru azi – 22 martie

  „Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.” – Psalmii 28:7

  Când este îndrăgostit, leul, regele animalelor, devine umil în faţa leoaicei. La început, ea îl respinge prin răgete înfuriate, iar dacă leul nu renunţă, leoaica îl loveşte. Abia după câteva zile, timp în care leul nu are voie să se supere, leoaica îl acceptă. Cine s-ar aştepta la atâta romantism de la o fiară temută în rândul tuturor animalelor?

  Este greu de imaginat şi de înțeles cât de mult ne iubeşte şi ne aşteaptă Dumnezeu. Deşi nu câştigă nimic de pe urma noastră, dimpotrivă, Dumnezeu face totul pentru a cuceri inima omului. Toate gesturile Lui sunt ca să impresioneze inima şi gândul nostru; binecuvântările şi influența Duhului sunt menite să-l aşeze pe om în situația fericită de prietenie cu Tatăl ceresc. Răbdarea şi efortul lui Dumnezeu nu sunt semne de slăbiciune. Dimpotrivă, sunt dovada fără echivoc a unei iubiri fără margini. Lasă în această zi inima ta să vadă apropierea Lui de viața ta şi acceptă chemarea pe care ți-o adresează discret.

  Provocare

  Fă şi tu un gest de tandrețe sau de curtoazie pentru cineva de care te simți apropiat. Gestul nu trebuie să şocheze, ci să fie natural şi simplu.

  Făgăduința pentru azi - 22 martie - 2020. Fă şi tu un gest de tandrețe sau de curtoazie pentru cineva de care te simți apropiat. Gestul nu trebuie să şocheze, ci să fie natural şi simplu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...