Făgăduința pentru azi – 23 martie

„Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” – Psalmii 46:11

Omul ascunde neplăcute surprize şi trădări, singur Dumnezeu este de încredere absolută.” – Octavian Paler

Instabilitatea şi schimbările sunt o caracteristică a omului. Pe măsură ce păcatul a afectat caractere şi inimi, omul a devenit tot mai puțin vrednic de încredere şi din ce în ce mai puțin capabil să rămână consecvent cu sentimentele lui şi cu angajamentele pe care le face. Noi nu suntem schimbători din răutate, ci mai ales din slăbiciune şi nu trădăm ca o acțiune programată, ci ca o manifestare a pierderii orientării. A fost şi rămâne un risc însemnat să ne încredem în mod total în oameni şi, prin urmare, cea mai sigură opțiune este aceea de a ne baza pe Cel care nu Se schimbă, indiferent de condiții. Nu este greşit să avem încredere şi în semenii noştri, dar este important să observăm mai înainte ce fel de relație au aceştia cu Dumnezeu. Cineva care este prieten cu Dumnezeu are şanse să fie de încredere. Întrebarea este cât de multă încredere prezinţi tu pentru ceilalți.

Provocare

Întreabă-te cine este persoana din cercul tău de prieteni în care ai cea mai multă încredere. Fă o listă scurtă cu motivele pentru care acea persoană ți-a câştigat încrederea. Ai putea cultiva şi în viața ta acele lucruri.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video