Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Făgăduința pentru azi – 25 martie

  „Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.” – Psalmii 84:11

  Bambusul este şi material de bază pentru adăpost, dar şi principala sursă de hrană a ursului panda. Bambusul are viaţă scurtă: înfloreşte, apoi moare. Totuşi, această plantă este o adevărată comoară pentru industria locuitorilor ce cultivă bambusul. Uimitoare la bambus sunt multitudinea de utilizări, dar şi rezistența pe care un copac în aparență firav şi foarte trecător o are. Astăzi, fiecare casă găzduieşte măcar un obiect realizat din bambus, chiar şi casele împărăteşti.

  Nevoile noastre însumează o listă considerabilă şi foarte diversă. Avem nevoi materiale; avem nevoi sufleteşti şi intelectuale destul de complexe. În căutările noastre, găsim rezolvare şi răspunsuri pentru o parte din aşteptări, însă o parte însemnată depăşeşte capacitatea noastră de a produce soluții. Totuşi, Dumnezeu realizează în mod discret o minune pentru noi. El aşază lângă noi persoane diferite, cu daruri şi caractere diferite. Aceşti oameni sunt răspunsul Lui la nevoile noastre. Important este să privim cu atenție şi să recunoaştem ce dar imens ne face Tatăl ceresc prin semenii noştri şi, la rândul nostru, să ne gândim în ce fel am putea deveni răspunsul Lui la nevoile cuiva de lângă noi.

  Provocare

  Observă cu atenție azi în ce fel poți fi un răspuns la o nevoie concretă a cuiva apropiat sau a unui străin.

  Făgăduința pentru azi - 25 martie - 2020. Observă cu atenție azi în ce fel poți fi un răspuns la o nevoie concretă a cuiva apropiat sau a unui străin.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...