Articolul precedentJézus mindent megfontolt
  Articolul următorPrietenia cu Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 26 martie

  „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.” – Psalmii 91:11

  Ghepardul, cel mai rapid animal de pe pământ, se poate deplasa cu 95 de kilometri pe oră; spre deosebire de alte „pisici mari”, ghepardul nu rage – totuşi toarce şi scoate sunete înalte, lătrături şi triluri. Poate fi văzut în Africa şi în unele părţi ale Asiei. Dată fiind viteza pe care o poate atinge când îşi urmăreşte prada, dar şi liniştea cu care urmăreşte victima până când îi cade în gheare, acest prădător este unul dintre cei mai periculoşi de pe pământ.

  Despre Satana, Biblia spune că „aleargă ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită”. El are răbdare să ne urmărească şi să ne studieze obiceiurile şi rutina zilnică; el notează direcția în care privim şi locurile unde ne oprim. Stă la pândă şi aşteaptă momentul când suntem cel mai vulnerabili, pentru ca lovitura lui să fie fatală. El ştie să nu facă zgomot şi să se ascundă până când omul îi cade în capcană. Totuşi, noi nu suntem victime atât de sigure cum ar părea la prima vedere. Dacă ne-am afla singuri în calea lui, aşa ar fi, însă noi Îl invităm zi de zi alături de noi pe Acela care, prin simpla prezență, pune pe fugă vrăjmaşul, oricât de disperat ar fi. Indiferent ce ai de făcut astăzi sau unde ar trebui să ajungi, asigură-te că Dumnezeu este deja lângă tine. Dacă nu ai această siguranță, mai roagă-L o dată.

  Provocare

  Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.

  Făgăduința pentru azi - 26 martie - 2020. Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...