Articolul precedentJézus mindent megfontolt
  Articolul următorPrietenia cu Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 26 martie

  „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.” – Psalmii 91:11

  Ghepardul, cel mai rapid animal de pe pământ, se poate deplasa cu 95 de kilometri pe oră; spre deosebire de alte „pisici mari”, ghepardul nu rage – totuşi toarce şi scoate sunete înalte, lătrături şi triluri. Poate fi văzut în Africa şi în unele părţi ale Asiei. Dată fiind viteza pe care o poate atinge când îşi urmăreşte prada, dar şi liniştea cu care urmăreşte victima până când îi cade în gheare, acest prădător este unul dintre cei mai periculoşi de pe pământ.

  Despre Satana, Biblia spune că „aleargă ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită”. El are răbdare să ne urmărească şi să ne studieze obiceiurile şi rutina zilnică; el notează direcția în care privim şi locurile unde ne oprim. Stă la pândă şi aşteaptă momentul când suntem cel mai vulnerabili, pentru ca lovitura lui să fie fatală. El ştie să nu facă zgomot şi să se ascundă până când omul îi cade în capcană. Totuşi, noi nu suntem victime atât de sigure cum ar părea la prima vedere. Dacă ne-am afla singuri în calea lui, aşa ar fi, însă noi Îl invităm zi de zi alături de noi pe Acela care, prin simpla prezență, pune pe fugă vrăjmaşul, oricât de disperat ar fi. Indiferent ce ai de făcut astăzi sau unde ar trebui să ajungi, asigură-te că Dumnezeu este deja lângă tine. Dacă nu ai această siguranță, mai roagă-L o dată.

  Provocare

  Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.

  Făgăduința pentru azi - 26 martie - 2020. Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...