Făgăduința pentru azi – 27 martie

„La Domnul găsesc scăpare! Cum puteţi să-mi spuneţi: «Fugi în munţii voştri?»” – Psalmii 11:1

În America de Nord creşte un copac (pe care băştinaşii îl numesc „pomul dracului”) a cărui coajă conţine atât de mult fosfor, încât noaptea, lângă tulpina lui, se poate citi ca în orice sală de lectură. Neputând să-şi explice multă vreme efectul de lumină al copacului, oamenii au preferat să-l categorisească drept obiect periculos şi demn să fie ocolit. Ştiința a analizat scoarța acestui copac şi a aflat explicația logică a luminii pe care o emană şi, dintr-o ciudățenie periculoasă, copacul a devenit o atracție interesantă. Trebuia doar cercetat cu atenție.

Prejudecățile au o mare importanță în viața noastră. Ne ghidăm după ele şi, de multe ori, ne limităm în acțiunile sau atitudinile noastre. Prejudecățile se formează de obicei pe fondul lipsei de informații sau pe baza unor frânturi de adevăr. O interpretare simplistă creează un mit şi duce la erori foarte mari în raport cu Dumnezeu, cu semenii sau cu natura. Ajungem să ocolim anumite locuri sau ne îngrozesc unele coincidențe şi ne temem de lucruri pe care nu le înțelegem. Fii cu luare-aminte la prejudecățile care te marchează şi roagă-te să poți elimina azi măcar una dintre ele.

Provocare

Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor