Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Făgăduința pentru azi – 27 martie

  „La Domnul găsesc scăpare! Cum puteţi să-mi spuneţi: «Fugi în munţii voştri?»” – Psalmii 11:1

  În America de Nord creşte un copac (pe care băştinaşii îl numesc „pomul dracului”) a cărui coajă conţine atât de mult fosfor, încât noaptea, lângă tulpina lui, se poate citi ca în orice sală de lectură. Neputând să-şi explice multă vreme efectul de lumină al copacului, oamenii au preferat să-l categorisească drept obiect periculos şi demn să fie ocolit. Ştiința a analizat scoarța acestui copac şi a aflat explicația logică a luminii pe care o emană şi, dintr-o ciudățenie periculoasă, copacul a devenit o atracție interesantă. Trebuia doar cercetat cu atenție.

  Prejudecățile au o mare importanță în viața noastră. Ne ghidăm după ele şi, de multe ori, ne limităm în acțiunile sau atitudinile noastre. Prejudecățile se formează de obicei pe fondul lipsei de informații sau pe baza unor frânturi de adevăr. O interpretare simplistă creează un mit şi duce la erori foarte mari în raport cu Dumnezeu, cu semenii sau cu natura. Ajungem să ocolim anumite locuri sau ne îngrozesc unele coincidențe şi ne temem de lucruri pe care nu le înțelegem. Fii cu luare-aminte la prejudecățile care te marchează şi roagă-te să poți elimina azi măcar una dintre ele.

  Provocare

  Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!

  Făgăduința pentru azi - 27 martie - 2020. Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...