Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Făgăduința pentru azi – 27 martie

  „La Domnul găsesc scăpare! Cum puteţi să-mi spuneţi: «Fugi în munţii voştri?»” – Psalmii 11:1

  În America de Nord creşte un copac (pe care băştinaşii îl numesc „pomul dracului”) a cărui coajă conţine atât de mult fosfor, încât noaptea, lângă tulpina lui, se poate citi ca în orice sală de lectură. Neputând să-şi explice multă vreme efectul de lumină al copacului, oamenii au preferat să-l categorisească drept obiect periculos şi demn să fie ocolit. Ştiința a analizat scoarța acestui copac şi a aflat explicația logică a luminii pe care o emană şi, dintr-o ciudățenie periculoasă, copacul a devenit o atracție interesantă. Trebuia doar cercetat cu atenție.

  Prejudecățile au o mare importanță în viața noastră. Ne ghidăm după ele şi, de multe ori, ne limităm în acțiunile sau atitudinile noastre. Prejudecățile se formează de obicei pe fondul lipsei de informații sau pe baza unor frânturi de adevăr. O interpretare simplistă creează un mit şi duce la erori foarte mari în raport cu Dumnezeu, cu semenii sau cu natura. Ajungem să ocolim anumite locuri sau ne îngrozesc unele coincidențe şi ne temem de lucruri pe care nu le înțelegem. Fii cu luare-aminte la prejudecățile care te marchează şi roagă-te să poți elimina azi măcar una dintre ele.

  Provocare

  Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!

  Făgăduința pentru azi - 27 martie - 2020. Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...