Făgăduința pentru azi – 29 martie

„Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.” – Psalmii 5:11

Creierul uman se poate reface, chiar dacă este necesară o perioadă de timp suficient de mare. Aceasta este concluzia specialiştilor neurologi după ce un bărbat (Terry Wallis) aflat în comă timp de 19 ani s-a trezit singur, deşi era considerat irecuperabil. Nu este singurul caz în care persoane considerate fără speranță au revenit la o stare bună şi s-a constatat că, în ciuda prognosticului negativ, aceştia au putut să se recupereze şi să redevină utili, funcționali, „normali”, cum am spune în mod simplist.

Atunci când are loc o cădere în groapa deschisă de păcat, speranța de ridicare şi de reabilitare este aproape zero. Cel care a căzut are cel puțin pentru moment sentimentul că nimic şi nimeni nu îl va putea scoate din adâncul acelei căderi. Satana este în mod direct interesat ca descurajarea să blocheze gândurile şi inima celui ce a greşit. Cu atât mai mult va aduce descurajare cu cât nu este prima cădere, ci are loc o recidivă, păcatul se repetă a nu ştiu câta oară. În realitate, pentru omul care se luptă să învingă păcatul, recidiva face parte din vindecare. Aproape orice păcătos care se întoarce se luptă multă vreme cu slăbiciunea lui şi, de multe ori, cade învins, dar continuă să se ridice şi să vrea biruința. Tu ştii cu ce te lupți şi de cât timp. Nu-l lăsa pe cel rău să îți spună că eşti irecuperabil, că eşti mort. Roagă-te atât cât poți, cu disperare dacă nu ai credință, şi vei vedea că Mântuitorul nu te va lăsa singur în bătălia aceasta.

Provocare

Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor