Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Făgăduința pentru azi – 29 martie

  „Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.” – Psalmii 5:11

  Creierul uman se poate reface, chiar dacă este necesară o perioadă de timp suficient de mare. Aceasta este concluzia specialiştilor neurologi după ce un bărbat (Terry Wallis) aflat în comă timp de 19 ani s-a trezit singur, deşi era considerat irecuperabil. Nu este singurul caz în care persoane considerate fără speranță au revenit la o stare bună şi s-a constatat că, în ciuda prognosticului negativ, aceştia au putut să se recupereze şi să redevină utili, funcționali, „normali”, cum am spune în mod simplist.

  Atunci când are loc o cădere în groapa deschisă de păcat, speranța de ridicare şi de reabilitare este aproape zero. Cel care a căzut are cel puțin pentru moment sentimentul că nimic şi nimeni nu îl va putea scoate din adâncul acelei căderi. Satana este în mod direct interesat ca descurajarea să blocheze gândurile şi inima celui ce a greşit. Cu atât mai mult va aduce descurajare cu cât nu este prima cădere, ci are loc o recidivă, păcatul se repetă a nu ştiu câta oară. În realitate, pentru omul care se luptă să învingă păcatul, recidiva face parte din vindecare. Aproape orice păcătos care se întoarce se luptă multă vreme cu slăbiciunea lui şi, de multe ori, cade învins, dar continuă să se ridice şi să vrea biruința. Tu ştii cu ce te lupți şi de cât timp. Nu-l lăsa pe cel rău să îți spună că eşti irecuperabil, că eşti mort. Roagă-te atât cât poți, cu disperare dacă nu ai credință, şi vei vedea că Mântuitorul nu te va lăsa singur în bătălia aceasta.

  Provocare

  Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.

  Făgăduința pentru azi - 29 martie - 2020. Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...