Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Făgăduința pentru azi – 29 martie

  „Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.” – Psalmii 5:11

  Creierul uman se poate reface, chiar dacă este necesară o perioadă de timp suficient de mare. Aceasta este concluzia specialiştilor neurologi după ce un bărbat (Terry Wallis) aflat în comă timp de 19 ani s-a trezit singur, deşi era considerat irecuperabil. Nu este singurul caz în care persoane considerate fără speranță au revenit la o stare bună şi s-a constatat că, în ciuda prognosticului negativ, aceştia au putut să se recupereze şi să redevină utili, funcționali, „normali”, cum am spune în mod simplist.

  Atunci când are loc o cădere în groapa deschisă de păcat, speranța de ridicare şi de reabilitare este aproape zero. Cel care a căzut are cel puțin pentru moment sentimentul că nimic şi nimeni nu îl va putea scoate din adâncul acelei căderi. Satana este în mod direct interesat ca descurajarea să blocheze gândurile şi inima celui ce a greşit. Cu atât mai mult va aduce descurajare cu cât nu este prima cădere, ci are loc o recidivă, păcatul se repetă a nu ştiu câta oară. În realitate, pentru omul care se luptă să învingă păcatul, recidiva face parte din vindecare. Aproape orice păcătos care se întoarce se luptă multă vreme cu slăbiciunea lui şi, de multe ori, cade învins, dar continuă să se ridice şi să vrea biruința. Tu ştii cu ce te lupți şi de cât timp. Nu-l lăsa pe cel rău să îți spună că eşti irecuperabil, că eşti mort. Roagă-te atât cât poți, cu disperare dacă nu ai credință, şi vei vedea că Mântuitorul nu te va lăsa singur în bătălia aceasta.

  Provocare

  Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.

  Făgăduința pentru azi - 29 martie - 2020. Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...