Articolul precedentA mustármag ereje
  Articolul următorKemény beszéd

  Făgăduința pentru azi – 31 martie

  „Ştiu că Tu poți totul şi că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale.” – Iov 42:2

  Urmează vijelie sau furtună dacă: pisicile aleargă repede spre casă, şoriceii se grăbesc spre ascunzători, albinele se întorc mai devreme la stup, iar licuricii luminează mai puternic decât de obicei. Lumea animală pare a fi dotată cu nişte simțuri speciale. Unele animale parcă intuiesc apropierea unei calamități şi caută adăpost. Ființele de lângă noi au simțuri foarte dezvoltate, pe care Însuşi Creatorul le-a pus între capacitățile lor tocmai pentru a le ajuta să se protejeze, să supraviețuiască şi chiar să-i salveze pe oamenii receptivi la aceste semnale.

  Şi ființa noastră are anumiți senzori care ne transmit că suntem într-o zonă periculoasă. Atunci când vedem ceva nepotrivit, atunci când ne trece prin minte un gând imoral şi atunci când cineva ne propune vreo faptă reprobabilă, noi simțim emoția pericolului, iar conştiința noastră dă semnale de alarmă. Depinde de noi dacă reacționăm potrivit cu acele semnale sau le ignorăm ori chiar le estompăm în mod voit. Semnalele vor rămâne, dar capacitatea noastră de a fi conştienți de ele se va diminua. Este nevoie să cerem reascuțirea acelor simțuri prin ajutorul lui Dumnezeu.

  Provocare

  Notează astăzi în ce fel conştiința ta te va avertiza cu privire la anumite pericole. Fii receptiv la semnale.

  Făgăduința pentru azi - 31 martie - 2020. Notează astăzi în ce fel conştiința ta te va avertiza cu privire la anumite pericole. Fii receptiv la semnale.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...