Făgăduința pentru azi – 1 aprilie

  „Încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.” – Psalmii 62:8

  Legea lui Hoffer spune în felul următor: „Când oamenii sunt liberi să facă ce vor, de obicei, ei se imită unul pe altul.”

  Ciudăţenia vieţii este că programul nostru este dictat în cea mai mare parte a timpului de către rivalii noştri. Ne alegem hainele după ceea ce poartă ei; ne dorim să cumpărăm maşini asemănătoare cu ale lor; avem nişte meserii pe care nu le iubim doar pentru că ceilalţi o fac. Aproape totul în viaţa noastră este legat de ceea ce fac sau vor semenii noştri. Ideal ar fi să Îl copiem pe Mântuitorul nostru, Hristos, în caracter, în cuvinte şi atitudini, să iubim la fel, să iertăm şi să ajutăm asemenea Lui. Dar noi preferăm modelele umane, considerându-le mai atractive. Este inexplicabil, dar noi suntem foarte influenţaţi de cei pe care ajungem să-i admirăm sau de cei pe care îi urâm. Un exerciţiu înţelept şi constructiv ar fi acela de a contempla cât mai mult timp jertfa şi caracterul Mântuitorului. Gândindu-ne mai mult timp la Cel ce ne-a salvat, vom ajunge să Îl admirăm şi să Îl copiem pe El.

  Provocare

  Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.

  Făgăduința pentru azi - 1 aprilie - 2020. Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...