Făgăduința pentru azi – 1 aprilie

  „Încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.” – Psalmii 62:8

  Legea lui Hoffer spune în felul următor: „Când oamenii sunt liberi să facă ce vor, de obicei, ei se imită unul pe altul.”

  Ciudăţenia vieţii este că programul nostru este dictat în cea mai mare parte a timpului de către rivalii noştri. Ne alegem hainele după ceea ce poartă ei; ne dorim să cumpărăm maşini asemănătoare cu ale lor; avem nişte meserii pe care nu le iubim doar pentru că ceilalţi o fac. Aproape totul în viaţa noastră este legat de ceea ce fac sau vor semenii noştri. Ideal ar fi să Îl copiem pe Mântuitorul nostru, Hristos, în caracter, în cuvinte şi atitudini, să iubim la fel, să iertăm şi să ajutăm asemenea Lui. Dar noi preferăm modelele umane, considerându-le mai atractive. Este inexplicabil, dar noi suntem foarte influenţaţi de cei pe care ajungem să-i admirăm sau de cei pe care îi urâm. Un exerciţiu înţelept şi constructiv ar fi acela de a contempla cât mai mult timp jertfa şi caracterul Mântuitorului. Gândindu-ne mai mult timp la Cel ce ne-a salvat, vom ajunge să Îl admirăm şi să Îl copiem pe El.

  Provocare

  Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.

  Făgăduința pentru azi - 1 aprilie - 2020. Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...