Articolul precedentSe… merită!
  Articolul următorKrisztus ereje

  Făgăduința pentru azi – 2 aprilie

  „Cu noi este Domnul Dumnezeul nostru, care ne va ajuta şi va lupta pentru noi.” – 2 Cronici 32:8

  O vidră adultă are nevoie de aproximativ 2,5 kilograme de hrană pe zi, adică 20% din greutatea sa corporală. E nevoie deci de un efort foarte mare pentru a procura atâta mâncare. Nimeni nu-i oferă pe tavă hrana de care are nevoie, ci este obligată să îşi caute singură această cantitate. Creatorul a dotat-o cu pricepere şi capacitatea de a realiza acest lucru zi de zi.

  Evident că pentru noi ar fi convenabil să avem o echipă de servitori, care să rezolve responsabilităţile noastre zilnice, atât acasă, cât şi la serviciu sau la şcoală. Cum ar fi să ne scrie cineva temele pentru acasă ori să se pregătească şi să dea examenele în locul nostru? Totuşi, aşa ceva nu se întâmplă decât în foarte puţine cazuri şi numai în anumite aspecte. În general, trebuie să ne îngrijim de hrana şi de adăpostul nostru. Dacă nu există motive de incapacitate fizică, fiecare dintre noi trebuie să se achite de responsabilităţi şi să se îngrijească de ceea ce îi este necesar traiului. Chiar şi copiii au astfel de îndatoriri. În planul Său, Dumnezeu a stabilit că noi avem un rol activ şi este spre binele nostru să fim ocupaţi şi să nu lenevim, primind totul de-a gata. Să fim recunoscători pentru puterea şi ajutorul primite de la El.

  Provocare

  Vezi care dintre cunoscuţii tăi nu se poate îngriji singur de ceea ce are nevoie şi ajută-l într-un fel!

  Făgăduința pentru azi - 2 aprilie - 2020. Vezi care dintre cunoscuţii tăi nu se poate îngriji singur de ceea ce are nevoie şi ajută-l într-un fel!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...