Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Făgăduința pentru azi – 3 aprilie

  „El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului.” – Psalmii 27:5

  În vara anului 539 î.Hr., armata persană condusă de Cirus cel Mare a schimbat albia fluviului Eufrat către nişte mlaştini din amonte. Când apa mai curgea, dar sub nivelul şoldului unui ostaş, persanii au pătruns prin locul de intrare al Eufratului şi i-au surprins pe babilonieni chiar în timpul unei sărbători. Cucerirea a fost inevitabilă, deşi aveau provizii şi muniţie pentru mulţi ani. Babilonul a căzut dintr-o neatenţie speculată ingenios de un duşman. Amănuntele pot fi capitale dacă sunt folosite de un duşman care ne urmăreşte cu ură.

  A sta fără grijă şi total detaşaţi într-o vreme când Satana este disperat că mai are doar puţin timp nu este tocmai o dovadă de multă înţelepciune. Precauţia nu este slăbiciune, şi faptul de a fi prevăzător nu înseamnă paranoia, ci un comportament potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Peste tot Sfânta Scriptură ne îndeamnă la veghere şi atenţie. Dumnezeu nu vrea să trăim îngroziţi de răutăţile duşmanului disperat şi învins, ci doreşte să fim la adăpostul ocrotirii Lui pentru a fi fericiţi şi, în final, mântuiţi. Stai astăzi la adăpost în mâinile Lui puternice.

  Provocare

  Priveşte o hartă a vechiului Babilon, ca să ai o idee despre cum a decurs căderea acestui regat.

  Făgăduința pentru azi - 3 aprilie - 2020. Priveşte o hartă a vechiului Babilon, ca să ai o idee despre cum a decurs căderea acestui regat.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...