Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Făgăduința pentru azi – 3 aprilie

  „El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului.” – Psalmii 27:5

  În vara anului 539 î.Hr., armata persană condusă de Cirus cel Mare a schimbat albia fluviului Eufrat către nişte mlaştini din amonte. Când apa mai curgea, dar sub nivelul şoldului unui ostaş, persanii au pătruns prin locul de intrare al Eufratului şi i-au surprins pe babilonieni chiar în timpul unei sărbători. Cucerirea a fost inevitabilă, deşi aveau provizii şi muniţie pentru mulţi ani. Babilonul a căzut dintr-o neatenţie speculată ingenios de un duşman. Amănuntele pot fi capitale dacă sunt folosite de un duşman care ne urmăreşte cu ură.

  A sta fără grijă şi total detaşaţi într-o vreme când Satana este disperat că mai are doar puţin timp nu este tocmai o dovadă de multă înţelepciune. Precauţia nu este slăbiciune, şi faptul de a fi prevăzător nu înseamnă paranoia, ci un comportament potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Peste tot Sfânta Scriptură ne îndeamnă la veghere şi atenţie. Dumnezeu nu vrea să trăim îngroziţi de răutăţile duşmanului disperat şi învins, ci doreşte să fim la adăpostul ocrotirii Lui pentru a fi fericiţi şi, în final, mântuiţi. Stai astăzi la adăpost în mâinile Lui puternice.

  Provocare

  Priveşte o hartă a vechiului Babilon, ca să ai o idee despre cum a decurs căderea acestui regat.

  Făgăduința pentru azi - 3 aprilie - 2020. Priveşte o hartă a vechiului Babilon, ca să ai o idee despre cum a decurs căderea acestui regat.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...