Făgăduința pentru azi – 6 aprilie

  „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” – Psalmii 34:18

  Norii Nimbus arată sumbru şi ameninţător, anunţând ploaia iminentă. De altfel, numele lor înseamnă în latină nori şi ploaie cu furtună. Una dintre multele categorii de nori, greu de identificat de către necunoscători, norii Nimbus sunt un instrument de recunoaştere a schimbărilor de climă ce urmează să aibă loc. Nespecialiştii privesc norii şi sunt trişti că acoperă soarele, dar nu le dau semnificaţii de altă natură. Cunoscătorii pot face din apariţia acestui tip de nori un ajutor. Ei ştiu astfel ce urmează şi pot lua măsuri.

  Evenimentele triste din viaţa noastră sunt asemenea norilor: vin, se aşază în dreptul soarelui şi întunecă orizontul, atmosfera şi starea de bine. Când ne confruntăm cu ceva mai puţin plăcut, avem sentimentul că acea întâmplare nefericită nu va mai trece niciodată şi că nu mai există cale de scăpare. Tocmai acest sentiment ne face să renunţăm la speranţă şi uităm chiar să ne rugăm sau nici măcar nu mai îndrăznim să o facem. Cu toate acestea, de fiecare dată, Dumnezeu face în aşa fel încât dă la o parte norii, iar lumina soarelui reapare. Uneori regretăm că am gândit negativ sau că am fost neîncrezători şi poate chiar am exprimat cuvinte de revoltă la adresa lui Dumnezeu. Poate şi azi ai acest fel de trăiri. Reţine că El nu va lăsa norii să umbrească pentru totdeauna şi bunătatea Lui va aduce o rezolvare. Deci nu gândi şi, mai ales, nu rosti ceva regretabil; dacă nu poţi fi optimist, măcar opreşte-te din a greşi în momente mai triste.

  Provocare

  Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.

  Făgăduința pentru azi - 6 aprilie - 2020. Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...