Făgăduința pentru azi – 6 aprilie

  „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” – Psalmii 34:18

  Norii Nimbus arată sumbru şi ameninţător, anunţând ploaia iminentă. De altfel, numele lor înseamnă în latină nori şi ploaie cu furtună. Una dintre multele categorii de nori, greu de identificat de către necunoscători, norii Nimbus sunt un instrument de recunoaştere a schimbărilor de climă ce urmează să aibă loc. Nespecialiştii privesc norii şi sunt trişti că acoperă soarele, dar nu le dau semnificaţii de altă natură. Cunoscătorii pot face din apariţia acestui tip de nori un ajutor. Ei ştiu astfel ce urmează şi pot lua măsuri.

  Evenimentele triste din viaţa noastră sunt asemenea norilor: vin, se aşază în dreptul soarelui şi întunecă orizontul, atmosfera şi starea de bine. Când ne confruntăm cu ceva mai puţin plăcut, avem sentimentul că acea întâmplare nefericită nu va mai trece niciodată şi că nu mai există cale de scăpare. Tocmai acest sentiment ne face să renunţăm la speranţă şi uităm chiar să ne rugăm sau nici măcar nu mai îndrăznim să o facem. Cu toate acestea, de fiecare dată, Dumnezeu face în aşa fel încât dă la o parte norii, iar lumina soarelui reapare. Uneori regretăm că am gândit negativ sau că am fost neîncrezători şi poate chiar am exprimat cuvinte de revoltă la adresa lui Dumnezeu. Poate şi azi ai acest fel de trăiri. Reţine că El nu va lăsa norii să umbrească pentru totdeauna şi bunătatea Lui va aduce o rezolvare. Deci nu gândi şi, mai ales, nu rosti ceva regretabil; dacă nu poţi fi optimist, măcar opreşte-te din a greşi în momente mai triste.

  Provocare

  Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.

  Făgăduința pentru azi - 6 aprilie - 2020. Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...