Făgăduința pentru azi – 7 aprilie

  „El (…) mă va înălţa pe o stâncă.” – Psalmii 27:5

  Dacă suntem în natură şi ne surprinde furtuna, trebuie să luăm câteva măsuri elementare: evitarea vârfurilor muntoase, a locurilor înalte, a stâncilor izolate, a firelor electrice sau a căderilor de apă; trebuie să păstrăm distanţa faţă de copacii izolaţi, să acoperim obiectele din metal cu îmbrăcăminte. Nu se recomandă, nici măcar în cort, aşezarea direct pe pământ.

  Măsurile de precauţie pot părea uneori stupide şi inutile. Ni se întâmplă să considerăm o pierdere de timp luarea unor măsuri de acest fel. Apoi obişnuim să ne spunem că nouă nu ni se poate întâmpla ceva rău, care să necesite precauţie. Totuşi, realizăm că, atunci când ajungem în situaţii complicate, regretăm graba ori superficialitatea în ce priveşte prevenţia şi ne promitem că vom fi mai atenţi data viitoare. Există multe „dăţi viitoare” până când reuşim să învăţăm că „paza bună trece primejdia rea”. Din punct de vedere spiritual, cea mai bună metodă de prevenire a căderilor este să ne aşezăm în braţele lui Isus, care este Stânca noastră. El vrea să ne primească, trebuie doar să Îl rugăm să facă acest lucru.

  Provocare

  Ia o piatră dintr-un loc pe care îl vizitezi astăzi. Aşaz-o la vedere în casa ta, ca un simbol care să-ţi amintească despre Stânca Veacurilor.

  Făgăduința pentru azi - 7 aprilie - 2020. Ia o piatră dintr-un loc pe care îl vizitezi astăzi. Aşaz-o la vedere în casa ta, ca un simbol care să-ţi amintească despre Stânca Veacurilor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...