Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Făgăduința pentru azi – 9 aprilie

  „Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” – 2 Tesaloniceni 3:3

  Una din vieţuitoarele care ne înconjoară are o rezistenţă impresionantă. Lipitoarea poate supravieţui fără hrană timp de doi ani. Nicio altă fiinţă nu poate rezista atât de mult. Cămila rezistă mai multe zile, dar are nevoie să-şi facă rezerve de apă şi hrană; oamenii au nevoie de hidratare şi de hrană după o perioadă de timp. În această fiinţă, Dumnezeu a creat mecanismul supravieţuirii într-un mod incredibil.

  Ce bine ar fi dacă fiinţa noastră spirituală ar rezista atât de mult timp fără să aibă nevoie de hrană, însă inima noastră are nevoie de o permanentă conexiune cu viaţa şi influenţa Duhului Sfânt. Fără Dumnezeu suntem fără putere şi în pericol să ne prăbuşim la orice adiere de încercări. Este bine de ştiut că există şi oameni de tip lipitoare, care trăiesc storcând energia altora. Oamenii care preferă să ne consume energia devenind dependenţi de noi trebuie evitaţi sau cel puţin trataţi cu atenţie, altfel vor ajunge să ne controleze viaţa. Ai grijă să nu fii tu o lipitoare, dar nici nu le permite altora să te golească de putere.

  Provocare

  Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.

  Făgăduința pentru azi - 9 aprilie - 2020. Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...