Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Făgăduința pentru azi – 9 aprilie

  „Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” – 2 Tesaloniceni 3:3

  Una din vieţuitoarele care ne înconjoară are o rezistenţă impresionantă. Lipitoarea poate supravieţui fără hrană timp de doi ani. Nicio altă fiinţă nu poate rezista atât de mult. Cămila rezistă mai multe zile, dar are nevoie să-şi facă rezerve de apă şi hrană; oamenii au nevoie de hidratare şi de hrană după o perioadă de timp. În această fiinţă, Dumnezeu a creat mecanismul supravieţuirii într-un mod incredibil.

  Ce bine ar fi dacă fiinţa noastră spirituală ar rezista atât de mult timp fără să aibă nevoie de hrană, însă inima noastră are nevoie de o permanentă conexiune cu viaţa şi influenţa Duhului Sfânt. Fără Dumnezeu suntem fără putere şi în pericol să ne prăbuşim la orice adiere de încercări. Este bine de ştiut că există şi oameni de tip lipitoare, care trăiesc storcând energia altora. Oamenii care preferă să ne consume energia devenind dependenţi de noi trebuie evitaţi sau cel puţin trataţi cu atenţie, altfel vor ajunge să ne controleze viaţa. Ai grijă să nu fii tu o lipitoare, dar nici nu le permite altora să te golească de putere.

  Provocare

  Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.

  Făgăduința pentru azi - 9 aprilie - 2020. Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...