Făgăduința pentru azi – 9 aprilie

„Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” – 2 Tesaloniceni 3:3

Una din vieţuitoarele care ne înconjoară are o rezistenţă impresionantă. Lipitoarea poate supravieţui fără hrană timp de doi ani. Nicio altă fiinţă nu poate rezista atât de mult. Cămila rezistă mai multe zile, dar are nevoie să-şi facă rezerve de apă şi hrană; oamenii au nevoie de hidratare şi de hrană după o perioadă de timp. În această fiinţă, Dumnezeu a creat mecanismul supravieţuirii într-un mod incredibil.

Ce bine ar fi dacă fiinţa noastră spirituală ar rezista atât de mult timp fără să aibă nevoie de hrană, însă inima noastră are nevoie de o permanentă conexiune cu viaţa şi influenţa Duhului Sfânt. Fără Dumnezeu suntem fără putere şi în pericol să ne prăbuşim la orice adiere de încercări. Este bine de ştiut că există şi oameni de tip lipitoare, care trăiesc storcând energia altora. Oamenii care preferă să ne consume energia devenind dependenţi de noi trebuie evitaţi sau cel puţin trataţi cu atenţie, altfel vor ajunge să ne controleze viaţa. Ai grijă să nu fii tu o lipitoare, dar nici nu le permite altora să te golească de putere.

Provocare

Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor