Articolul precedentUn nou capitol
  Articolul următorAz Ige megtartó ereje

  Făgăduința pentru azi – 10 aprilie

  „Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru (…) va veni şi vă va mântui.” – Isaia 35:4

  Apropo de tărie şi putere: prima locomotivă cu abur avea „marea” viteză de 8 kilometri pe oră (trenurile moderne călătoresc cu viteza de 500 kilometri pe oră). Un motor de camion din primele generaţii dezvolta o putere de 20 de cai, ceea ce astăzi este mai puţin decât puterea unui ATV de jucărie. Ca să nu mai vorbim de consumul imens de combustibil pe care un astfel de motor îl avea.

  Aşteptarea ajutorului este cel mai dificil test pe care trebuie să-l dăm în situaţiile critice. Ni se pare că Dumnezeu nu ne aude sau că nu Îi pasă. Pare că Se mişcă prea lent şi că nu reacţionează suficient de prompt, potrivit cu urgenţa simţită de noi. La început ne deranjează acest lucru, apoi devenim agitaţi şi chiar revoltaţi. Până la urmă, vedem că El intervine la momentul cel mai potrivit şi în felul cel mai bun. Abia după ce trecem prin criză constatăm că am fost ajutaţi în cel mai bun mod posibil. Concluzia la care ajungem este că nu viteza de reacţie sau zgomotul spectaculos are importanţă, ci puterea lui Dumnezeu şi metodele potrivite pe care El le alege. Astăzi, dacă vei avea nevoie de intervenţia Lui, aminteşte-ţi să te încrezi în El şi să ai răbdare până când va veni cel mai potrivit răspuns.

  Provocare

  Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.

  Făgăduința pentru azi - 10 aprilie - 2020. Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...