Articolul precedentUn nou capitol
  Articolul următorAz Ige megtartó ereje

  Făgăduința pentru azi – 10 aprilie

  „Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru (…) va veni şi vă va mântui.” – Isaia 35:4

  Apropo de tărie şi putere: prima locomotivă cu abur avea „marea” viteză de 8 kilometri pe oră (trenurile moderne călătoresc cu viteza de 500 kilometri pe oră). Un motor de camion din primele generaţii dezvolta o putere de 20 de cai, ceea ce astăzi este mai puţin decât puterea unui ATV de jucărie. Ca să nu mai vorbim de consumul imens de combustibil pe care un astfel de motor îl avea.

  Aşteptarea ajutorului este cel mai dificil test pe care trebuie să-l dăm în situaţiile critice. Ni se pare că Dumnezeu nu ne aude sau că nu Îi pasă. Pare că Se mişcă prea lent şi că nu reacţionează suficient de prompt, potrivit cu urgenţa simţită de noi. La început ne deranjează acest lucru, apoi devenim agitaţi şi chiar revoltaţi. Până la urmă, vedem că El intervine la momentul cel mai potrivit şi în felul cel mai bun. Abia după ce trecem prin criză constatăm că am fost ajutaţi în cel mai bun mod posibil. Concluzia la care ajungem este că nu viteza de reacţie sau zgomotul spectaculos are importanţă, ci puterea lui Dumnezeu şi metodele potrivite pe care El le alege. Astăzi, dacă vei avea nevoie de intervenţia Lui, aminteşte-ţi să te încrezi în El şi să ai răbdare până când va veni cel mai potrivit răspuns.

  Provocare

  Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.

  Făgăduința pentru azi - 10 aprilie - 2020. Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...