Făgăduința pentru azi – 10 aprilie

„Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru (…) va veni şi vă va mântui.” – Isaia 35:4

Apropo de tărie şi putere: prima locomotivă cu abur avea „marea” viteză de 8 kilometri pe oră (trenurile moderne călătoresc cu viteza de 500 kilometri pe oră). Un motor de camion din primele generaţii dezvolta o putere de 20 de cai, ceea ce astăzi este mai puţin decât puterea unui ATV de jucărie. Ca să nu mai vorbim de consumul imens de combustibil pe care un astfel de motor îl avea.

Aşteptarea ajutorului este cel mai dificil test pe care trebuie să-l dăm în situaţiile critice. Ni se pare că Dumnezeu nu ne aude sau că nu Îi pasă. Pare că Se mişcă prea lent şi că nu reacţionează suficient de prompt, potrivit cu urgenţa simţită de noi. La început ne deranjează acest lucru, apoi devenim agitaţi şi chiar revoltaţi. Până la urmă, vedem că El intervine la momentul cel mai potrivit şi în felul cel mai bun. Abia după ce trecem prin criză constatăm că am fost ajutaţi în cel mai bun mod posibil. Concluzia la care ajungem este că nu viteza de reacţie sau zgomotul spectaculos are importanţă, ci puterea lui Dumnezeu şi metodele potrivite pe care El le alege. Astăzi, dacă vei avea nevoie de intervenţia Lui, aminteşte-ţi să te încrezi în El şi să ai răbdare până când va veni cel mai potrivit răspuns.

Provocare

Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor