Făgăduința pentru azi – 11 aprilie

„Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele.” – Psalmii 40:1

„Conştienţa faptului că ochii Domnului sunt asupra noastră şi că El ne ascultă rugăciunile reprezintă cu adevărat o mulţumire. Faptul că ştim că avem un Prieten care nu dă greş niciodată, căruia Îi putem încredinţa toate secretele sufletului, constituie un privilegiu pe care cuvintele nu îl pot exprima niciodată.” – Ellen White

Una dintre principalele probleme ale oamenilor apare atunci când nu se ascultă între ei. Familii se destramă din cauza lipsei de comunicare; se produc erori fatale pentru că unii nu-i ascultă pe ceilalţi. Ascultarea nu înseamnă a auzi sau a trage cu urechea în timp ce eşti ocupat cu altceva. Ascultarea autentică este atunci când procesăm ceea ce ni se spune, când încercăm să înţelegem şi să ne asumăm ceea ce spun ceilalţi. Testul comunicării adevărate stă în a-i asculta pe ceilalţi. Când spunem că Îl ascultăm pe Dumnezeu înseamnă că ne preocupă în mod voit ceea ce El ne transmite. Când vrem ca El să ne asculte, nu vrem doar să ne audă, ci şi să dea un semn, un răspuns la ceea ce Îi spunem. Ascultă-i astăzi mai cu atenţie pe ceilalţi.

Provocare

Asculţi muzică? Ascultă câteva piese şi încearcă să simţi ce îţi transmite acea muzică.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor