Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Făgăduința pentru azi – 11 aprilie

  „Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele.” – Psalmii 40:1

  „Conştienţa faptului că ochii Domnului sunt asupra noastră şi că El ne ascultă rugăciunile reprezintă cu adevărat o mulţumire. Faptul că ştim că avem un Prieten care nu dă greş niciodată, căruia Îi putem încredinţa toate secretele sufletului, constituie un privilegiu pe care cuvintele nu îl pot exprima niciodată.” – Ellen White

  Una dintre principalele probleme ale oamenilor apare atunci când nu se ascultă între ei. Familii se destramă din cauza lipsei de comunicare; se produc erori fatale pentru că unii nu-i ascultă pe ceilalţi. Ascultarea nu înseamnă a auzi sau a trage cu urechea în timp ce eşti ocupat cu altceva. Ascultarea autentică este atunci când procesăm ceea ce ni se spune, când încercăm să înţelegem şi să ne asumăm ceea ce spun ceilalţi. Testul comunicării adevărate stă în a-i asculta pe ceilalţi. Când spunem că Îl ascultăm pe Dumnezeu înseamnă că ne preocupă în mod voit ceea ce El ne transmite. Când vrem ca El să ne asculte, nu vrem doar să ne audă, ci şi să dea un semn, un răspuns la ceea ce Îi spunem. Ascultă-i astăzi mai cu atenţie pe ceilalţi.

  Provocare

  Asculţi muzică? Ascultă câteva piese şi încearcă să simţi ce îţi transmite acea muzică.

  Făgăduința pentru azi - 11 aprilie - 2020. Asculţi muzică? Ascultă câteva piese şi încearcă să simţi ce îţi transmite acea muzică.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...