Articolul precedentCopii săraci
  Articolul următorNe adjátok fel!

  Făgăduința pentru azi – 12 aprilie

  „Căci Tu eşti ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.” – Psalmii 63:7

  Putem şti că urmează ploaie dacă: gâştele şi păunii ţipă, raţele îşi afundă capul în apă şi stau cu coada afară, pisicile se spală mai mult ca de obicei, peştii sar ca disperaţii din apă după insectele de la suprafaţă. Cercetătorii, oamenii de ştiinţă sau simplii observatori au corelat manifestările acestor animale cu fenomenele imediat următoare şi au dedus că acestea pot fi considerate nişte semne prevestitoare ale anumitor schimbări meteorologice.

  Ar fi foarte plăcut să putem vedea clar apariţia lui Dumnezeu în viaţa noastră. Probabil am fi mult mai atenţi la apropierea Lui. Dar El alege să nu ne transforme în nişte maşinării care acţionează sub presiunea unor automatisme. Dumnezeu preferă să ne ofere diferite semne şi indicii, iar mintea şi inima noastră să aleagă dacă le aprofundează, apoi dacă reacţionează potrivit cu acele indicii. Practic, ne oferă libertatea de a vrea să medităm la mesajele Lui sau de a le ignora. Ne lasă posibilitatea de a intui dorinţele Lui şi de a ne dori să apară în viaţa noastră. Şi azi El vrea să vină. Îl vei chema?

  Provocare

  Gândeşte-te puţin: Ce semne ai primit în ultimele zile? Ce ar putea reprezenta ele? Ai primit semnale de la cineva din familie sau chiar prin ceva ce ai citit din Scriptură?

  Făgăduința pentru azi - 12 aprilie - 2020. Gândeşte-te puţin: Ce semne ai primit în ultimele zile? Ce ar putea reprezenta ele? Ai primit semnale de la cineva din familie sau chiar prin ceva ce ai citit din Scriptură?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...