Făgăduința pentru azi – 13 aprilie

„Pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.” – Psalmii 73:28

Femelele-delfin dorm la suprafaţa apei, astfel încât nările sunt la exterior. Masculii dorm imediat sub suprafaţa apei şi, la anumite intervale de timp, ies în mod reflex pentru a respira. Fiecare organism are nevoia specifică de oxigen şi se pare că delfinii-masculi au nevoie de o mai mare rezistenţă la lipsa de oxigen pentru rolul pe care îl joacă în acest cuplu. Felul lor de a se odihni sub nivelul apei este un soi de antrenament.

Asemenea multor fiinţe din lume, şi oamenii sunt destul de diferiţi în felul de a aborda nevoile vieţii. Unii au nevoie de hrană mai multă sau de mai mult aer, alţii sunt obişnuiţi să trăiască la limita posibilităţilor şi a resurselor pe care le au. Oamenii se pot mulţumi cu puţin sau cu mai mult, în funcţie de filosofia lor de viaţă. Creştinii au şi ei măsuri diferite în ce priveşte satisfacerea nevoilor spirituale. Unii savurează cărţi întregi cu tematică spirituală, alţii abia digeră câteva pagini pe săptămână. Depinde de standardul la care vrem să ajungem. Dacă ne comparăm cu ceilalţi, ne vom mulţumi să supravieţuim. Dar, dacă ne raportăm la Domnul nostru, vom năzui spre desăvârşire şi plinătate. Ziua aceasta este o nouă ocazie.

Provocare

Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video