Făgăduința pentru azi – 13 aprilie

  „Pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.” – Psalmii 73:28

  Femelele-delfin dorm la suprafaţa apei, astfel încât nările sunt la exterior. Masculii dorm imediat sub suprafaţa apei şi, la anumite intervale de timp, ies în mod reflex pentru a respira. Fiecare organism are nevoia specifică de oxigen şi se pare că delfinii-masculi au nevoie de o mai mare rezistenţă la lipsa de oxigen pentru rolul pe care îl joacă în acest cuplu. Felul lor de a se odihni sub nivelul apei este un soi de antrenament.

  Asemenea multor fiinţe din lume, şi oamenii sunt destul de diferiţi în felul de a aborda nevoile vieţii. Unii au nevoie de hrană mai multă sau de mai mult aer, alţii sunt obişnuiţi să trăiască la limita posibilităţilor şi a resurselor pe care le au. Oamenii se pot mulţumi cu puţin sau cu mai mult, în funcţie de filosofia lor de viaţă. Creştinii au şi ei măsuri diferite în ce priveşte satisfacerea nevoilor spirituale. Unii savurează cărţi întregi cu tematică spirituală, alţii abia digeră câteva pagini pe săptămână. Depinde de standardul la care vrem să ajungem. Dacă ne comparăm cu ceilalţi, ne vom mulţumi să supravieţuim. Dar, dacă ne raportăm la Domnul nostru, vom năzui spre desăvârşire şi plinătate. Ziua aceasta este o nouă ocazie.

  Provocare

  Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.

  Făgăduința pentru azi - 13 aprilie - 2020. Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....