Făgăduința pentru azi – 13 aprilie

  „Pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.” – Psalmii 73:28

  Femelele-delfin dorm la suprafaţa apei, astfel încât nările sunt la exterior. Masculii dorm imediat sub suprafaţa apei şi, la anumite intervale de timp, ies în mod reflex pentru a respira. Fiecare organism are nevoia specifică de oxigen şi se pare că delfinii-masculi au nevoie de o mai mare rezistenţă la lipsa de oxigen pentru rolul pe care îl joacă în acest cuplu. Felul lor de a se odihni sub nivelul apei este un soi de antrenament.

  Asemenea multor fiinţe din lume, şi oamenii sunt destul de diferiţi în felul de a aborda nevoile vieţii. Unii au nevoie de hrană mai multă sau de mai mult aer, alţii sunt obişnuiţi să trăiască la limita posibilităţilor şi a resurselor pe care le au. Oamenii se pot mulţumi cu puţin sau cu mai mult, în funcţie de filosofia lor de viaţă. Creştinii au şi ei măsuri diferite în ce priveşte satisfacerea nevoilor spirituale. Unii savurează cărţi întregi cu tematică spirituală, alţii abia digeră câteva pagini pe săptămână. Depinde de standardul la care vrem să ajungem. Dacă ne comparăm cu ceilalţi, ne vom mulţumi să supravieţuim. Dar, dacă ne raportăm la Domnul nostru, vom năzui spre desăvârşire şi plinătate. Ziua aceasta este o nouă ocazie.

  Provocare

  Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.

  Făgăduința pentru azi - 13 aprilie - 2020. Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...