Făgăduința pentru azi – 14 aprilie

„De aceea nicio nenorocire nu te va ajunge (…) căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.” – Psalmii 91:10,11

Albinele sunt insecte remarcabile – nu au urechi, dar au un simţ al mirosului excelent, dat de chimioreceptorii din antene. Albinele văd culorile diferit faţă de noi. Ele sunt insensibile la roşu, dar detectează lumina ultravioletă, care este invizibilă pentru noi. Şi simţul orientării este foarte dezvoltat, astfel că ele sunt capabile să-şi identifice propriul stup, propria familie.

Se ştie că unii oameni, cei evlavioşi, au un simţ special – sensibilitatea spirituală. Aceşti oameni au capacitatea de a recunoaşte apropierea unei situaţii compromiţătoare. Discernământul este o altă caracteristică dezvoltată de oamenii care sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu. Este foarte important să ne păstrăm şi chiar să dezvoltăm abilitatea de a detecta şireteniile duşmanului, indiferent de ambalajul în care sunt prezentate. Dacă păstrăm legătura cu Dumnezeu, vom fi protejaţi chiar de inspiraţia care vine din călăuzirea divină. Satana va avea şanse foarte reduse în încercările lui de a ne deturna de la drumul drept.

Provocare

Dacă locuieşti într-un oraş, priveşte la o intersecţie cu semafor. Observă câţi oameni (şoferi sau pietoni) nu respectă culoarea semaforului. Gândeşte-te ce efect ar putea avea acest lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor