Făgăduința pentru azi – 15 aprilie

„«Fiindcă Mă iubeşte», zice Domnul, «de aceea îl voi izbăvi.»” – Psalmii 91:14

„Poți să aştepţi împlinirea tuturor visurilor tale şi poți să refuzi visul sau să laşi răul să-ţi distrugă şansele. Dă dovadă de tărie şi decide să-ţi trăieşti viaţa din plin, făcând alegeri corecte!” – Musa Otieno, fotbalist în echipa naţională a Kenyei.

Unul dintre cele mai valoroase daruri pe care ni l-a făcut Creatorul este libertatea de alegere, aşa-numitul liber-arbitru. Acest dar L-a costat pe Fiul lui Dumnezeu viaţa. Noi am putut să alegem între bine şi rău, dar am ales răul şi moartea. Prin urmare, alegerea noastră a adus pedeapsa care a căzut asupra Lui. Speranţa lui Dumnezeu a fost şi rămâne aceea că noi ne vom lăsa convinşi de iubirea Lui şi ne vom folosi dreptul de a alege în sens pozitiv, spre fericirea şi mântuirea noastră. În esenţă, viaţa noastră este despre alegeri, însă alegerile au consecinţe. Bazându-Se pe imensa iubire pe care o investeşte în noi, Mântuitorul Se aşteaptă să dăm o şansă căii Lui, prieteniei cu El şi voinţei Sale înţelepte. Încă aşteaptă acest lucru, chiar şi acum. Îndrăzneşte chiar să „parieze” pe această alegere înţeleaptă a noastră. Ar fi trist să dezamăgesc o aşa iubire.

Provocare

Notează-ţi azi toate situaţiile clare în care ai de ales între bine sau rău. Evaluează la finalul zilei câte situaţii ai soluţionat cu o alegere pozitivă, corectă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor