Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Făgăduința pentru azi – 16 aprilie

  „Îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.” – Psalmii 91:14

  Paratrăsnetul nu este altceva decât o bară de metal plasată în vârful unei clădiri şi legată cu un cablu gros de pământ. Fulgerul este atras de bara metalică, şi electricitatea se scurge prin cablu în pământ. A fost inventat de Benjamin Franklin în 1753. Deşi o banalitate în aparenţă, în caz de calamităţi cu descărcări electrice, această bucată de metal este salvatoare, dacă este montată corect. Salvează vieţi, salvează imobile.

  Practic, legătura dintre abstract (cerul) şi pământ este salvatoare, dacă este stabilită. Forţa electrică a unui fenomen, care poate fi distrugătoare, este atrasă şi captată, apoi condusă şi descărcată în pământ. E posibil ca aceia care se află în apropiere nici să nu realizeze desfăşurarea acestui proces. E un banal secret ştiinţific de care pot beneficia toţi cei ce îl cunosc şi îl aplică. Şi în viaţa de zi cu zi, şi în viaţa spirituală apar astfel de tensiuni greu de controlat, dar cel ce are o legătură permanentă stabilită între Cer şi viaţa lui reuşeşte să supravieţuiască oricăror crize ce apar în mod ameninţător. Ai un astfel de canal stabilit între Cer şi baza vieţii tale?

  Provocare

  Învaţă astăzi cum se foloseşte corect un paratrăsnet şi câteva reguli prin care să te pui la adăpost în situaţii de calamitate; îţi vor prinde bine la nevoie.

  Făgăduința pentru azi - 16 aprilie - 2020. Învaţă astăzi cum se foloseşte corect un paratrăsnet şi câteva reguli prin care să te pui la adăpost în situaţii de calamitate; îţi vor prinde bine la nevoie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...