Făgăduința pentru azi – 17 aprilie

„El nu se teme de veşti rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul.” – Psalmii 112:7,8

Există şi fiinţe care au inima poziţionată altfel decât majoritatea. Inima unui crevete este „găzduită” în cap. Se pare că poziţionarea inimii nu este determinantă asupra vieţii şi a funcţionalităţii organismului. Chiar şi la oameni s-au întâlnit cazuri în care inima este situată mai central sau chiar spre partea dreaptă a organismului. Poziţionarea diferită însă nu conduce obligatoriu la disfuncţionalităţi. Important este să fie sănătoasă şi să lucreze.

Expresia „fără inimă” îi caracterizează pe acei oameni care nu manifestă compasiune sau se comportă fără empatie în relaţia cu semenii. Aceste persoane pot fi considerate rele şi egoiste. Biblia vorbeşte despre oameni care au inima împietrită, sau de piatră. O inimă împietrită este rezultatul unui proces de îndepărtare de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui. Psalmistul David se roagă pentru ca inima lui rea să fie schimbată cu una nouă. Doar Dumnezeu poate face o astfel de operaţie, iar schimbarea inimii este ceva ce ţine doar de atingerea lui Dumnezeu, nu ţine de eforturile sau de capacităţile omului. Roagă-te astăzi pentru inima ta.

Provocare

Inima este importantă; ce-ar fi să verifici astăzi starea ta de sănătate, mai ales a parametrilor inimii tale.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor