Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Făgăduința pentru azi – 17 aprilie

  „El nu se teme de veşti rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul.” – Psalmii 112:7,8

  Există şi fiinţe care au inima poziţionată altfel decât majoritatea. Inima unui crevete este „găzduită” în cap. Se pare că poziţionarea inimii nu este determinantă asupra vieţii şi a funcţionalităţii organismului. Chiar şi la oameni s-au întâlnit cazuri în care inima este situată mai central sau chiar spre partea dreaptă a organismului. Poziţionarea diferită însă nu conduce obligatoriu la disfuncţionalităţi. Important este să fie sănătoasă şi să lucreze.

  Expresia „fără inimă” îi caracterizează pe acei oameni care nu manifestă compasiune sau se comportă fără empatie în relaţia cu semenii. Aceste persoane pot fi considerate rele şi egoiste. Biblia vorbeşte despre oameni care au inima împietrită, sau de piatră. O inimă împietrită este rezultatul unui proces de îndepărtare de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui. Psalmistul David se roagă pentru ca inima lui rea să fie schimbată cu una nouă. Doar Dumnezeu poate face o astfel de operaţie, iar schimbarea inimii este ceva ce ţine doar de atingerea lui Dumnezeu, nu ţine de eforturile sau de capacităţile omului. Roagă-te astăzi pentru inima ta.

  Provocare

  Inima este importantă; ce-ar fi să verifici astăzi starea ta de sănătate, mai ales a parametrilor inimii tale.

  Făgăduința pentru azi - 17 aprilie - 2020. Inima este importantă; ce-ar fi să verifici astăzi starea ta de sănătate, mai ales a parametrilor inimii tale.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...