Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  Făgăduința pentru azi – 18 aprilie

  „Domnul Dumnezeu este (…) ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie.” – Ţefania 3:17

  „Domnul Hristos a făgăduit ajutorul Său, dar nu ne-a scutit de efort. Atunci când, sprijinindu-te pe Hristos, Ajutorul nostru, ai făcut tot ce ai putut, primeşte cu bucurie rezultatele.” – Ellen White

  De multe ori, ne dorim să-i facem mândri sau măcar bucuroşi pe cei dragi ai noştri – părinţi, parteneri, copii etc. Considerăm că reuşitele noastre şi inteligenţa ar fi ingredientele care contează. În realitate, atât pentru cei din familie, cât şi pentru Tatăl din cer valorează ceea ce suntem noi. Pentru că suntem iubiţi, valoarea stă în inima celui ce ne acordă iubirea, şi nu în capacităţile noastre, necondiţionat. Prin urmare, dacă noi am putea să avem încredere în Cel ce ne iubeşte, nu am mai pune pe primul loc performanţele, ci relaţia. În orice zi, chiar şi azi, avem opţiuni – fie să încercăm fapte de eroism, fie să petrecem timp cu Dumnezeu. Măsura în care Îl cunoaştem va determina alegerile noastre.

  Provocare

  Aminteşte-ţi ce diplome sau premii ai primit până acum. Pentru ce ai primit cel mai important premiu? Ai dezvoltat acel domeniu mai mult decât pe celelalte?

  Făgăduința pentru azi - 18 aprilie - 2020. Aminteşte-ţi ce diplome sau premii ai primit până acum. Pentru ce ai primit cel mai important premiu? Ai dezvoltat acel domeniu mai mult decât pe celelalte?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...