Articolul precedentÎn continuă dezvoltare
  Articolul următorÖltözzétek fel az Istent!

  Făgăduința pentru azi – 19 aprilie

  „Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.” – Psalmii 121:7

  O treime din recoltele din lume sunt distruse de insecte. Tutunul însă ţine insectele la distanţă datorită unei otrăvi pe care o conţine (nicotina). Din acest motiv, agricultorii din anumite zone intercalează mici culturi de tutun între alte soiuri de plante mai vulnerabile. În acest fel, ceva ce este otrăvitor în sine devine un scut pentru plantele nedăunătoare. Fumătorii ar trebui să aibă mare grijă!

  Nu de puţine ori, lucruri ce la prima vedere sunt dăunătoare sau produc durere se dovedesc a fi soluţii pentru anumite boli. Imunitatea noastră este stimulată prin aşa-numitele vaccinuri, care, de fapt, sunt cantităţi mici de otravă, administrată controlat. În afara acestui procedeu, este riscantă orice apropiere de substanţe dăunătoare. Situaţia din medicină nu este însă aplicabilă şi pe plan spiritual. Nu avem nicio siguranţă că încercarea unor lucruri rele este reversibilă sau că poate fi controlată. Cu păcatul nu există loc de joacă sau glumă. Spre deosebire de pericolele fizice sau chimice, păcatul are la bază disperarea şi răutatea unui vrăjmaş nemilos, Satana. El nu glumeşte, el vrea să distrugă şi să piardă. Dacă astăzi vei simţi tentaţia de a încerca ceva riscant pe plan spiritual sau moral, aminteşte-ţi că el aleargă ca un leu şi caută pe cine să înghită.

  Provocare

  Selectează dintre obiceiurile tale ceea ce consideri că ar putea fi riscant şi ia decizia de a elimina ceea ce îţi atrage atenţia.

  Făgăduința pentru azi - 19 aprilie - 2020. Selectează dintre obiceiurile tale ceea ce consideri că ar putea fi riscant şi ia decizia de a elimina ceea ce îţi atrage atenţia.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...