Făgăduința pentru azi – 19 aprilie

„Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.” – Psalmii 121:7

O treime din recoltele din lume sunt distruse de insecte. Tutunul însă ţine insectele la distanţă datorită unei otrăvi pe care o conţine (nicotina). Din acest motiv, agricultorii din anumite zone intercalează mici culturi de tutun între alte soiuri de plante mai vulnerabile. În acest fel, ceva ce este otrăvitor în sine devine un scut pentru plantele nedăunătoare. Fumătorii ar trebui să aibă mare grijă!

Nu de puţine ori, lucruri ce la prima vedere sunt dăunătoare sau produc durere se dovedesc a fi soluţii pentru anumite boli. Imunitatea noastră este stimulată prin aşa-numitele vaccinuri, care, de fapt, sunt cantităţi mici de otravă, administrată controlat. În afara acestui procedeu, este riscantă orice apropiere de substanţe dăunătoare. Situaţia din medicină nu este însă aplicabilă şi pe plan spiritual. Nu avem nicio siguranţă că încercarea unor lucruri rele este reversibilă sau că poate fi controlată. Cu păcatul nu există loc de joacă sau glumă. Spre deosebire de pericolele fizice sau chimice, păcatul are la bază disperarea şi răutatea unui vrăjmaş nemilos, Satana. El nu glumeşte, el vrea să distrugă şi să piardă. Dacă astăzi vei simţi tentaţia de a încerca ceva riscant pe plan spiritual sau moral, aminteşte-ţi că el aleargă ca un leu şi caută pe cine să înghită.

Provocare

Selectează dintre obiceiurile tale ceea ce consideri că ar putea fi riscant şi ia decizia de a elimina ceea ce îţi atrage atenţia.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor