Articolul precedentCe poate face un copil?
  Articolul următorBennetek áldatnak meg…

  Făgăduința pentru azi – 20 aprilie

  „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” – Psalmii 121:8

  Primul om care a călătorit în spaţiu a fost astronautul Gagarin, care a făcut înconjurul planetei la bordul lui Vostok 1. El a declarat la întoarcere că, deşi a fost în spaţiu, nu L-a întâlnit pe Dumnezeu. Dar Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român în spaţiu, a declarat că nu trebuie să mergi până dincolo de planeta noastră pentru a-L întâlni pe Dumnezeu.

  El poate fi întâlnit şi aici, dacă doreşti şi Îi ceri să ţi se descopere. Unii oameni, foarte sinceri în credinţa lor, fac lungi pelerinaje şi se trudesc să ajungă în locuri considerate sacre pentru a-şi găsi liniştea şi pentru a începe sau a reface o relaţie cu Dumnezeu. Există impresia că Dumnezeu locuieşte prea departe şi că e necesar un efort special pentru a-L găsi, deşi, în realitate, El este cel mai aproape de noi, este chiar în locul unde viaţa noastră se desfăşoară. Nimeni nu este mai aproape de noi decât Însuşi Creatorul. Nimeni nu ne cunoaşte mai profund şi nu e nimeni care să ştie fiecare frământare şi gând al nostru aşa cum ştie El. Azi, El este chiar la uşa inimii. Lasă-L să intre!

  Provocare

  Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.

  Făgăduința pentru azi - 20 aprilie - 2020. Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...