Articolul precedentCe poate face un copil?
  Articolul următorBennetek áldatnak meg…

  Făgăduința pentru azi – 20 aprilie

  „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” – Psalmii 121:8

  Primul om care a călătorit în spaţiu a fost astronautul Gagarin, care a făcut înconjurul planetei la bordul lui Vostok 1. El a declarat la întoarcere că, deşi a fost în spaţiu, nu L-a întâlnit pe Dumnezeu. Dar Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român în spaţiu, a declarat că nu trebuie să mergi până dincolo de planeta noastră pentru a-L întâlni pe Dumnezeu.

  El poate fi întâlnit şi aici, dacă doreşti şi Îi ceri să ţi se descopere. Unii oameni, foarte sinceri în credinţa lor, fac lungi pelerinaje şi se trudesc să ajungă în locuri considerate sacre pentru a-şi găsi liniştea şi pentru a începe sau a reface o relaţie cu Dumnezeu. Există impresia că Dumnezeu locuieşte prea departe şi că e necesar un efort special pentru a-L găsi, deşi, în realitate, El este cel mai aproape de noi, este chiar în locul unde viaţa noastră se desfăşoară. Nimeni nu este mai aproape de noi decât Însuşi Creatorul. Nimeni nu ne cunoaşte mai profund şi nu e nimeni care să ştie fiecare frământare şi gând al nostru aşa cum ştie El. Azi, El este chiar la uşa inimii. Lasă-L să intre!

  Provocare

  Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.

  Făgăduința pentru azi - 20 aprilie - 2020. Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...