Făgăduința pentru azi – 20 aprilie

„Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” – Psalmii 121:8

Primul om care a călătorit în spaţiu a fost astronautul Gagarin, care a făcut înconjurul planetei la bordul lui Vostok 1. El a declarat la întoarcere că, deşi a fost în spaţiu, nu L-a întâlnit pe Dumnezeu. Dar Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român în spaţiu, a declarat că nu trebuie să mergi până dincolo de planeta noastră pentru a-L întâlni pe Dumnezeu.

El poate fi întâlnit şi aici, dacă doreşti şi Îi ceri să ţi se descopere. Unii oameni, foarte sinceri în credinţa lor, fac lungi pelerinaje şi se trudesc să ajungă în locuri considerate sacre pentru a-şi găsi liniştea şi pentru a începe sau a reface o relaţie cu Dumnezeu. Există impresia că Dumnezeu locuieşte prea departe şi că e necesar un efort special pentru a-L găsi, deşi, în realitate, El este cel mai aproape de noi, este chiar în locul unde viaţa noastră se desfăşoară. Nimeni nu este mai aproape de noi decât Însuşi Creatorul. Nimeni nu ne cunoaşte mai profund şi nu e nimeni care să ştie fiecare frământare şi gând al nostru aşa cum ştie El. Azi, El este chiar la uşa inimii. Lasă-L să intre!

Provocare

Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor