Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Făgăduința pentru azi – 21 aprilie

  „Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.” – Psalmii 145:9

  În încercările lor de a construi o maşină zburătoare, oamenii au testat tot felul de variante: farfuria-zburătoare, avionul-locomotivă, liliacul-cu-rotiţe, bicicleta-elicopter, puricele aerian, avionul gonflabil, pantofii zburători etc. Abia în 1903 fraţii Wright au construit, în sfârşit, un avion dirijabil cu motor, elice şi cârmă. De la acel moment, aeronautica s-a dezvoltat incredibil de mult. Visul suprem al omului a fost mereu zborul. Capacitatea de a se deplasa prin spaţiu fără a depinde de şosele sau căi de navigaţie a constituit de-a lungul timpului o preocupare intensă.

  Omul a încercat în permanenţă să obţină un anume grad de independenţă şi chiar a cochetat cu teleportarea. Dorinţa omului este de a deveni stăpânul întregului pământ, iar în viitor chiar stăpânul altor planete. În prezent, performanţa omului în domeniul deplasării a câştigat la multe capitole, dar timpul este încă duşmanul de neînvins. E posibil ca pentru o deplasare spre puncte îndepărtate din spaţiu să nu fie suficientă o viaţă de om. Imposibilitatea aceasta încă marchează existenţa noastră. Va fi şi un timp când omul va putea să aibă acces în alte dimensiuni ale Împărăţiei lui Dumnezeu. Aşteptarea nu va fi foarte îndelungată pentru că semnele apropierii acelui moment sunt foarte vizibile.

  Provocare

  Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.

  Făgăduința pentru azi - 21 aprilie - 2020. Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...