Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Făgăduința pentru azi – 21 aprilie

  „Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.” – Psalmii 145:9

  În încercările lor de a construi o maşină zburătoare, oamenii au testat tot felul de variante: farfuria-zburătoare, avionul-locomotivă, liliacul-cu-rotiţe, bicicleta-elicopter, puricele aerian, avionul gonflabil, pantofii zburători etc. Abia în 1903 fraţii Wright au construit, în sfârşit, un avion dirijabil cu motor, elice şi cârmă. De la acel moment, aeronautica s-a dezvoltat incredibil de mult. Visul suprem al omului a fost mereu zborul. Capacitatea de a se deplasa prin spaţiu fără a depinde de şosele sau căi de navigaţie a constituit de-a lungul timpului o preocupare intensă.

  Omul a încercat în permanenţă să obţină un anume grad de independenţă şi chiar a cochetat cu teleportarea. Dorinţa omului este de a deveni stăpânul întregului pământ, iar în viitor chiar stăpânul altor planete. În prezent, performanţa omului în domeniul deplasării a câştigat la multe capitole, dar timpul este încă duşmanul de neînvins. E posibil ca pentru o deplasare spre puncte îndepărtate din spaţiu să nu fie suficientă o viaţă de om. Imposibilitatea aceasta încă marchează existenţa noastră. Va fi şi un timp când omul va putea să aibă acces în alte dimensiuni ale Împărăţiei lui Dumnezeu. Aşteptarea nu va fi foarte îndelungată pentru că semnele apropierii acelui moment sunt foarte vizibile.

  Provocare

  Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.

  Făgăduința pentru azi - 21 aprilie - 2020. Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....