Făgăduința pentru azi – 21 aprilie

„Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.” – Psalmii 145:9

În încercările lor de a construi o maşină zburătoare, oamenii au testat tot felul de variante: farfuria-zburătoare, avionul-locomotivă, liliacul-cu-rotiţe, bicicleta-elicopter, puricele aerian, avionul gonflabil, pantofii zburători etc. Abia în 1903 fraţii Wright au construit, în sfârşit, un avion dirijabil cu motor, elice şi cârmă. De la acel moment, aeronautica s-a dezvoltat incredibil de mult. Visul suprem al omului a fost mereu zborul. Capacitatea de a se deplasa prin spaţiu fără a depinde de şosele sau căi de navigaţie a constituit de-a lungul timpului o preocupare intensă.

Omul a încercat în permanenţă să obţină un anume grad de independenţă şi chiar a cochetat cu teleportarea. Dorinţa omului este de a deveni stăpânul întregului pământ, iar în viitor chiar stăpânul altor planete. În prezent, performanţa omului în domeniul deplasării a câştigat la multe capitole, dar timpul este încă duşmanul de neînvins. E posibil ca pentru o deplasare spre puncte îndepărtate din spaţiu să nu fie suficientă o viaţă de om. Imposibilitatea aceasta încă marchează existenţa noastră. Va fi şi un timp când omul va putea să aibă acces în alte dimensiuni ale Împărăţiei lui Dumnezeu. Aşteptarea nu va fi foarte îndelungată pentru că semnele apropierii acelui moment sunt foarte vizibile.

Provocare

Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor