Articolul precedentProfet sau Rege
  Articolul următorAz ima ereje

  Făgăduința pentru azi – 23 aprilie

  „Eu voi cânta puterea Ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine.” – Psalmii 59:16

  Omul poate beneficia de un meteorolog de serviciu la îndemână – natura. Animalele anunţă prin comportamentul lor vremea. De pildă, va fi o zi însorită dacă: liliecii încep să zboare la mult timp după apus, rândunicile planează la mare înălţime, noaptea se ridică roiuri de insecte sau dacă se aude cântecul păsărilor sau al broaştelor.

  Simţim de multe ori îndemnuri şi suntem inspiraţi în cugetul nostru. Duhul lui Dumnezeu mijloceşte pe lângă conştiinţa noastră şi ne convinge să luăm deciziile potrivite la momentele de răscruce. Din acest motiv avem nevoie să-I cerem Tatălui ceresc prezenţa Duhului Său în viaţa noastră în mod continuu. În înţelepciunea noastră nu putem distinge nici între stânga şi dreapta; puterea Lui ne ajută să avem discernământ spiritual. Astăzi putem face ceva concret pentru a ne păstra şi dezvolta capacitatea de a discerne: putem studia Cuvântul.

  Provocare

  Începe să citeşti o carte spirituală, stabileşte un termen până la care o vei termina de citit.

  Făgăduința pentru azi - 23 aprilie - 2020. Începe să citeşti o carte spirituală, stabileşte un termen până la care o vei termina de citit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...