Făgăduința pentru azi – 24 aprilie

„Dumnezeu este (…) turnul meu cel înalt şi scăparea mea.” – 2 Samuel 22:3

Palatul Buckingham din Westminster este reşedinţa oficială londoneză a familiei regale. Interiorul palatului este deschis publicului numai în lunile august şi septembrie, când regina este în vacanţă. Fondurile strânse în această perioadă se folosesc pentru reconstruirea Castelului Windsor, afectat în 1992 de un incendiu puternic.

Pentru fiecare dintre noi există cel puţin o persoană în familie sau între prieteni pe care ne putem sprijini; avem un refugiu spre care gândul nostru se îndreaptă atunci când ne simţim nesiguri sau se iveşte o problemă. Realitatea este că, deşi ne încredem în câte cineva, se întâmplă ca acele persoane fie să ne dezamăgească, fie, pur şi simplu, să nu aibă puterea să ne protejeze. În cele din urmă, oricâţi oameni ar vrea să ne fie scut şi ocrotire, doar Dumnezeu reuşeşte să ne dea siguranţă şi protecţie depline. Ceea ce avem de făcut este să Îl rugăm permanent să fie turnul nostru de scăpare şi izbăvirea noastră, chiar şi astăzi.

Provocare

Dacă există în viața ta persoane care te-au sprijinit în momente grele, azi ar fi o ocazie potrivită să le mulţumeşti, măcar printr-un mesaj sau un mic dar.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor