Făgăduința pentru azi – 25 aprilie

  „Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine.” – 1 Cronici 28:9

  „Noi Îl căutăm pe Mântuitorul de multe ori din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti; noi avem încredere în iubirea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem.” – Ellen White

  Este destul de dificil pentru noi să-I cerem lui Dumnezeu lucruri şi rezolvări, iar, la sfârşitul rugăciunii, să menţionăm: „Facă-se după voinţa Ta.” Practic, este ca şi cum I-am spune: „Nu ţine cont de ce Te-am rugat eu, ci fă după cum crezi Tu.” Atunci de ce să te mai rogi? De ce să mai dai detalii despre ce doreşti tu şi de ce să îţi mai exprimi voinţa dacă tot cum vrea El se va face? Poate fi un exerciţiu de supunere sau dependenţă de Dumnezeu; poate fi o ocazie de a-I da dreptul lui Dumnezeu să intervină în viaţa mea cum ştie El că este cel mai bine. Nu ştim cum stau lucrurile în fiecare situaţie, dar este foarte sigur că Dumnezeu vrea să aleagă pentru noi cea mai avantajoasă rezolvare. El nu Se ascunde şi nu complică lucrurile; El aşteaptă chiar lângă gândul şi inima noastră.

  Provocare

  Fă o mică listă cu ultimele ocazii în care ai avut încredere să se facă după voia Lui şi ai primit o rezolvare neaşteptat de bună.

  Făgăduința pentru azi - 25 aprilie - 2020. Fă o mică listă cu ultimele ocazii în care ai avut încredere să se facă după voia Lui şi ai primit o rezolvare neaşteptat de bună.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...