Făgăduința pentru azi – 25 aprilie

„Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine.” – 1 Cronici 28:9

„Noi Îl căutăm pe Mântuitorul de multe ori din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti; noi avem încredere în iubirea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem.” – Ellen White

Este destul de dificil pentru noi să-I cerem lui Dumnezeu lucruri şi rezolvări, iar, la sfârşitul rugăciunii, să menţionăm: „Facă-se după voinţa Ta.” Practic, este ca şi cum I-am spune: „Nu ţine cont de ce Te-am rugat eu, ci fă după cum crezi Tu.” Atunci de ce să te mai rogi? De ce să mai dai detalii despre ce doreşti tu şi de ce să îţi mai exprimi voinţa dacă tot cum vrea El se va face? Poate fi un exerciţiu de supunere sau dependenţă de Dumnezeu; poate fi o ocazie de a-I da dreptul lui Dumnezeu să intervină în viaţa mea cum ştie El că este cel mai bine. Nu ştim cum stau lucrurile în fiecare situaţie, dar este foarte sigur că Dumnezeu vrea să aleagă pentru noi cea mai avantajoasă rezolvare. El nu Se ascunde şi nu complică lucrurile; El aşteaptă chiar lângă gândul şi inima noastră.

Provocare

Fă o mică listă cu ultimele ocazii în care ai avut încredere să se facă după voia Lui şi ai primit o rezolvare neaşteptat de bună.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video