Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Făgăduința pentru azi – 27 aprilie

  „Voi merge Eu Însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.” – Exodul 33:14

  Berzele nu obosesc în timpul zborului, pentru că nu zboară, ci planează, se lasă purtate de curenţii de aer. În fiecare an, străbat traseul Africa-Europa-Africa. Ca să evite lipsa curenţilor de deasupra Mediteranei, berzele traversează pe deasupra Gibraltarului sau a Bosforului.

  Pe drum, sentimentul singurătăţii măreşte apăsarea pe care o avem din pricina problemelor şi frământărilor noastre. Apariţia cuiva care ne însoţeşte uşurează lucrurile chiar dacă acea persoană nu face altceva decât să meargă alături de noi. Este cu mult mai uşor dacă însoţitorul nostru ne şi ajută să ducem bagajele sau ne învaţă cum să călătorim mai în siguranţă ori mai uşor. Există tehnici pentru a merge sau a alerga mai uşor; există metode pentru a uşura urcuşul, înotatul, respiratul şi chiar dusul greutăţilor foarte mari. Sunt multe invitaţii şi promisiuni ale lui Dumnezeu legate de ajutorul pe care vrea să ni-l dea când ne cărăm poverile. În unele situaţii, El Se oferă chiar să ne poarte pe noi, cu tot cu poverile pe care le avem. El vrea să preia de la noi greutăţile. I le vom încredinţa?

  Provocare

  Alătură-te astăzi cuiva pe care îl observi că duce un bagaj greu; ajută-l să-şi ducă mai uşor povara.

  Făgăduința pentru azi - 27 aprilie - 2020. Alătură-te astăzi cuiva pe care îl observi că duce un bagaj greu; ajută-l să-şi ducă mai uşor povara.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.