Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Făgăduința pentru azi – 28 aprilie

  „Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic.” – Isaia 12:2

  Când Dumnezeu face un lucru, îl face complet. Orice fiinţă ieşită din mâinile Sale are mecanisme perfecte de adaptare la condiţiile de viaţă. Dinţii rozătoarelor nu se opresc niciodată din creştere, pentru că ele au nevoie de dinţi pentru a supravieţui, iar nevoile lor cresc odată cu creşterea corpului lor, deci le trebuie dinţi din ce în ce mai dezvoltaţi.

  Orice iese din mâna lui Dumnezeu este perfect, complet. Chiar dacă nouă ne este imposibil să ne imaginăm perfecţiunea, există totuşi ocazii în care ne întâlnim cu ea. Chiar în viaţa noastră, dacă privim cu atenţie, descoperim aspecte complexe şi incredibile pe care Creatorul le-a gândit spre binele şi fericirea noastră. Complexitatea relaţiilor, profunzimea unor idei, nuanţele culorilor şi sunete într-o armonie divină sunt doar exemple despre cât de special este tot ce a făcut. Nu trebuie decât să nu mai fim ignoranţi şi să renunţăm la comoditate. Trebuie să privim cu atenţie în jur şi în interiorul fiinţei noastre; vom găsi o sumedenie de motive să admirăm opera făcută de Dumnezeul nostru. Cum am putea să nu avem încredere într-un asemenea Dumnezeu?

  Provocare

  Mergi pe câmp sau în grădină şi fotografiază o floare. Apoi măreşte imaginea pe calculator şi analizează detaliile. Vei rămâne fără cuvinte.

  Făgăduința pentru azi - 28 aprilie - 2020. Mergi pe câmp sau în grădină şi fotografiază o floare. Apoi măreşte imaginea pe calculator şi analizează detaliile. Vei rămâne fără cuvinte.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...