Făgăduința pentru azi – 29 aprilie

  „Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit.” – Isaia 12:2

  S-a constatat că persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu nouă ani mai mult decât cei stângaci. Încă se caută explicaţii, dar, statistic vorbind, aşa stau lucrurile. Poate că acum cei nouă ani nu reprezintă o mare diferenţă.

  Dacă priveşti lucrurile din perspectiva calităţii vieţii cuiva, probabil că vei spune: important este să trăiesc sănătos şi fericit, nu mult. Orice unghi de vedere am alege, nu este atât de important pentru că, la urma urmei, un creştin are în vedere nu doar această viaţă scurtă, ci viaţa veşnică. Aşadar, ce înseamnă câţiva ani în plus ori în minus în comparaţie cu veşnicia. Evident că această filosofie de viaţă are sens şi reprezintă idealul. Noi considerăm că viaţa e în mâinile lui Dumnezeu şi că El decide cel mai bine când se va sfârşi. Putem totuşi să Îi permitem să ne facă zilele mai senine şi binecuvântate. În mod sigur El Îşi doreşte acest lucru, ne învaţă cum să facem alegeri potrivite şi cum să rezolvăm diversele situaţii pe care le trăim. El ne alimentează imaginaţia, creativitatea şi energiile, ca să facem faţă provocărilor din fiecare zi. Astăzi, vrea să fie cu tine şi să te conducă. Ţine minte acest lucru!

  Provocare

  Încearcă pentru o oră să foloseşti preponderent mâna pe care nu o foloseşti în mod obişnuit, ca să vezi cum te descurci.

  Făgăduința pentru azi - 29 aprilie - 2020. Încearcă pentru o oră să foloseşti preponderent mâna pe care nu o foloseşti în mod obişnuit, ca să vezi cum te descurci.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...