Făgăduința pentru azi – 30 aprilie

  „«Nu te teme, robul Meu» (…), zice Domnul, «căci Eu sunt cu tine.»” – Ieremia 46:28

  Mustangul nu este altceva decât un cal fără stăpân. La origine, cuvântul „mustang” provine din spaniolul mesteno (fără stăpân), care, la rândul său, vine din expresia la mesta, ceea ce înseamnă „aparţine tuturor şi nimănui”.

  Uneori ne simţim abandonaţi şi singuri. Trăim cu impresia că toţi ceilalţi sunt preocupaţi cu ale lor şi că nu mai este nimeni căruia să îi pese de noi şi problemele noastre. Considerăm că problemele cu care ne confruntăm noi sunt cele mai importante şi demne de a fi rezolvate. Ne-am aştepta ca toți ceilalţi să recunoască importanţa grijilor noastre şi să ne vină în ajutor. Nu se întâmplă acest lucru şi suntem dezamăgiţi, furioşi, iar uneori chiar supăraţi şi pe Dumnezeu pentru această „nedreptate”. Ni se întâmplă ca, după ce trece „marea noastră dramă”, să aflăm că alţii de lângă noi au traversat exact în aceeaşi perioadă o dramă cu mult mai mare, dar au trăit-o discret, şi atunci ne simţim puţin ruşinaţi. Oare vom învăţa vreodată că e posibil ca vieţile celorlalţi să fie mai grele decât a noastră?

  Provocare

  Dacă reuşeşti, mergi astăzi până la camera de gardă sau măcar la intrarea unui spital din zonă. Uită-te la cei care intră sau ies; încearcă să îţi faci o impresie despre ce simt şi ce probleme îi frământă. Poţi vorbi cu unii dintre ei.

  Făgăduința pentru azi - 30 aprilie - 2020. Dacă reuşeşti, mergi astăzi până la camera de gardă sau măcar la intrarea unui spital din zonă. Uită-te la cei care intră sau ies; încearcă să îţi faci o impresie despre ce simt şi ce probleme îi frământă. Poţi vorbi cu unii dintre ei.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...