Făgăduința pentru azi – 1 mai

  „Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor.” – Psalmii 115:11

  Ce au în comun vestele antiglonţ, ştergătoarele de parbriz, scările de incendiu şi imprimantele laser? Ei bine, toate au fost inventate de femei. Să fie simţul practic sau intuiţia? Să fie nevoia de mai multă ocrotire şi siguranţă? Nu ştim. Ceea ce ştim însă este utilitatea extrem de mare a acestor invenţii. Fiecare dintre acestea reprezintă o categorie de nevoi ale noastre: nevoia de siguranţă şi protecţie, nevoia de claritate, precum şi diversitatea de opţiuni. Ca oameni, ne punem de multe ori încrederea şi speranţa în alţi oameni. Ne bazăm pe prietenia lor, pe capacităţile şi inteligenţa lor sau apelăm la relaţiile pe care le au cu persoane importante. Se întâmplă însă că persoanele de încredere ne dezamăgesc. E posibil ca vesta de protecţie ori scara de incendiu să nu ne ofere răspunsul aşteptat, iar alte facilităţi pe care am mizat să nu funcţioneze. Ce ne facem în aceste situaţii? Ne putem prăbuşi, dar există şi varianta supravieţuirii datorită relaţiei noastre cu Acela care nu dezamăgeşte niciodată – Dumnezeu.

  Provocare

  Alege cinci lucruri pe care le foloseşti în mod curent şi caută pe internet informaţii despre inventarea lor şi alte detalii interesante.

  Făgăduința pentru azi - 1 mai - 2020. Alege cinci lucruri pe care le foloseşti în mod curent şi caută pe internet informaţii despre inventarea lor şi alte detalii interesante.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...